Quantcast
THE STREAM

Άκυρο το ιππικό για την παρέλαση της 25ης επειδή τα άλογα πέταξαν χαρταετό στα μαθήματα

Δυστυχώς χωρίς ελληνικές αλογοσβουνιές η λεωφόρος Αμαλίας για φέτος


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2023

Μόνο τα βίντεο θα μας μείνουν για φέτος, αγαπητές φίλες και φίλοι. Παρά τις εκτενείς πρόβες στους δρόμους του κέντρου που τράβηξαν τα βλέμματα και τα κλικς, πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν στα ΜΜΕ ότι η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου γιατί τα άλογα δεν πρόλαβαν να συνηθίσουν τον νέο τους πατριωτικό ρόλο.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση της νέας έφιππης μονάδας θα συνεχιστούν κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές αναφορές υπογραμμίζουν ότι το σκεπτικό εντέλει ήταν πολιτικό, διότι λόγω των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων, το βαρύ κλίμα δε σηκώνει σκηνικά Lord of the Rings στην παρέλαση, ενώ ακόμα και οι αναμενόμενες αντιδράσεις των φιλόζωων μάλλον έπαιξαν έναν κάποιο ρόλο.

Παρατίθεται και το σχόλιο της στήλης Θεωρείο της Καθημερινής:

«Οι σοβαροί αξιωματικοί θυμώνουν, οι υπόλοιποι γελάνε… Σε μια εποχή με σημαντικές ελλείψεις και ζητήματα προς επίλυση, θεωρείται κάπως γραφικό να ξοδεύονται χρήματα και ενέργεια για να επαναληφθεί κάτι που έγινε στην παρέλαση της 200ής επετείου, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα συνεχιζόταν. Οταν ρώτησα ποιος πήρε την απόφαση, η απάντηση ήταν “αυτή την εποχή κανείς δεν ξέρει ποιoς ακριβώς κάνει κουμάντο στο Πεντάγωνο“.»

Μπορούμε κάπως να ξαναδούμε αυτό το πράγμα; Μόνο αυτό ζητάμε:

 

Best of internet