Quantcast
THE STREAM

Αθήνα: Γνωστό άγαλμα του κέντρου αποκεφάλισαν Βάνδαλοι οπαδοί του Τιμ Μπάρτον

Δεν γνωρίζουμε τι αδίκημα διέπραξε το άγαλμα ώστε να τιμωρηθεί με καρατόμηση


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2023

Μια καταστροφική αλλά και στοχευμένη παρέμβαση έκαναν κάποιοι άγνωστοι στο άγαλμα «Κοριτσάκι» του πάρκου Ευαγγελισμού, το οποίο είναι έργο του γνωστού γλύπτη Νικόλαου Σώχου. Αναλυτικότερα, οι εν λόγω haters της γλυπτικής καρατόμησαν το άγαλμα και το άφησαν να στέκεται ακέφαλο σαν τη Νίκη της Σαμοθράκης.

To περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες. Έκτοτε, οι αρμόδιοι του δήμου έχουν βρει τα σπασμένα κομμάτια και θα προσπαθήσουν να το ξαναφτιάξουν. Όπως είπε στην κάμερα του Open ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης:

«Πέταξαν κάποια πέτρα στο άγλαμα και οι υπηρεσίες καθαριότητας βρηκαν το κεφάλι του αγάλματος και είμαστε σε μια διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών για να μπορέσουμε να το επανατοποθετήσουμε. Είναι πάρα πολλά τα γκράφιτι στην πόλη, πάρα πολλές οι ζημιές στα αγάλματα ακόμα και σε αγάλματα στο πρώτο νεκροταφείο έχουμε πολλές περιπτώσεις γκράφιτι. Έχουμε μια ενεργή εργολαβία και συντηρούμε τα αγάλματα, πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν και είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να τα επαναφέρουμε στην αρχικά τους κατάσταση. Είναι ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.»

Θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν κάποιος από αυτούς είχε πάρει το κεφάλι και το είχε βάλει σπίτι του στη βιβλιοθήκη του.

Best of internet