Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός πυροβόλησε 16χρονο στο κεφάλι για 20 ευρώ βενζίνη

Ο 16χρονος Ρομ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2022

Καρμπόν την υπόθεση Σαμπάνη για 20 ευρώ αποφάσισε να επαναλάβει η ΕΛΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, ένας  16χρονος Ρομ δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό μετά από καταδίωξη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πολύωρη επέμβαση.

Το στόρι έχει ως εξής: Γύρω στη 1 το βράδυ της Κυριακής, ο 16χρονος έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε ένα πρατήριο στην οδό Μοναστηριού της Θεσσαλονίκης και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση και εντός λίγης ώρα ένα περιπολικό και ομάδα ΔΙΑΣ τον εντόπισαν.

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ είναι ότι του ζήτησαν να σταματήσει και αυτός αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος προσπάθησε να εμβολίσει το αυτοκίνητό τους 4 φορές.

Υπενθυμίζουμε ότι η απειλή κατά της ζωής των αστυνομικών από εμβολισμό είναι το βασικό επιχείρημα της ΕΛΑΣ στην εξαιρετικά σκοτεινή πως προς τους χειρισμούς ΕΛΑΣ/δικαστικών αρχών υπόθεση Σαμπάνη, του 18χρονου Ρομ που έπεσε νεκρός από τις 30+ σφαίρες των αστυνομικών στο Πέραμα. Μια κρίσιμη λεπτομέρεια, που δεν ξέρουμε ακόμη αν ίσχυε στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι οι αστυνομικοί στο Πέραμα ήξεραν ότι στο αμάξι επιβαίνουν Ρομά.

Εντέλει, λίγο μετά τις Φυλακές Διαβατών ένας  αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα  και μία προς το αυτοκίνητο. Η δεύτερη σφαίρα κατέληξε στο κεφάλι του 16χρονου, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του οχήματος το οποίο στούκαρε σε τοίχο.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο, όπου και εγχειρίστηκε – επαναλαμβάνουμε ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και προανάκριση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η δικογραφία με όλο το υλικό θα πάει στον Εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο είναι η 14η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 

Best of internet