Quantcast
THE STREAM

Καμπάνια με κοριτσάκια και αρκουδάκια με BDSM αξεσουάρ έστησε η Balenciaga

Για κάποιο περίεργο λόγο, δεν την υποδέχτηκαν πολύ θερμά


THE NEWSROOM · 24 Νοεμβρίου 2022

Την πιο σύντομη καμπάνια της ιστορίας του πραγματοποίησε ο οίκος Balenciaga, αγαπητές φίλες και φίλοι. Η νέα του καμπάνια για την προώθηση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 (η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού αυτό το φθινόπωρο) περιλαμβάνει τις φωτογραφίες δύο μικρών κοριτσιών που ποζάρουν με λούτρινα αρκουδάκια, τα οποία φοράνε αξεσουάρ του οίκου.

Το πρόβλημα είναι ότι τα αξεσουάρ παραπέμπουν σε BDSM γκατζετάκια. Με δυο λόγια, έχουμε μια καμπάνια με μικρά κοριτσάκια που παραπέμπει σε BDSM. Όπως καταλαβαίνετε, το γαμωσταυρίδι στα social και όχι μόνο πήγε σύννεφο.

Ο φωτογράφος που έκανε το shooting, ο βραβευμένος για τη δουλειά του Γκαμπριέλε Γκαλιμπέρτι, αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει μέσω του Instagram ότι το μόνο που έκανε ήταν να κρατάει την κάμερα:

«Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τις επιλογές της Balenciaga, όμως πρέπει να τονίσω ότι ότι δεν είχα καμία απολύτως εξουσιοδότηση ως προς την επιλογή των προϊόντων, των μοντέλων ή του συνδυασμού τους.»

Κι αυτό γιατί η Balenciaga τα έριξε σε αυτόν, σε μια ιδιαίτερα classy κίνηση:

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η εορταστική μας καμπάνια. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να είχαν παρουσιαστεί με παιδιά σε αυτή την καμπάνια. Αφαιρέσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες.

Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αυτό το θέμα και θα προβούμε σε νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων για τη δημιουργία του σκηνικού και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας Άνοιξη 2023. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση των παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υπερασπιζόμαστε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών.»

Μπορούν να τσακωθούν όλοι μαζί φορώντας τα BDSM αξεσουάρ, θα ήταν φοβερό setting για μια νέα καμπάνιας.

 

Best of internet