Quantcast
THE STREAM

Αλληλο-unfollow στο Instagram έριξε το ζεύγος Μπολσονάρο μετά την ήττα στις εκλογές

Το αντίστοιχο του διαζυγίου αλλά στα social media βιώνει αυτή τη στιγμή το προεδρικό ζευγάρι της Βραζιλίας


THE NEWSROOM · 31 Οκτωβρίου 2022

Δύσκολα τα πράγματα για τον θεσμό του γάμου στη Βραζιλία πριν περάσει καν μια μέρα από την επικράτηση του αριστερού υποψηφίου, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και παρότι τα ποσοστά ήταν τελικά πολύ πιο οριακά από όσο προβλεπόταν, οι υποστηρικτές του Λούλα πανηγυρίζουν από χτες:

Oct. 30, 2022. (AP Photo/Matias Delacroix)

Όπως και να’χει, ο 77χρονος πρόεδρος του Κόμματος των Εργατών θα ξεκινήσει την τρίτη του θητεία κι αυτό σίγουρα έχει ξενερώσει άγρια τον κ. Μπολσονάρο, ο οποίος φέρεται να μην έχει επικοινωνήσει καν με τον Λούλα για να τον συγχαρεί. Όπως είπε ο Λούλα:

«Σε οποιαδήποτε (άλλη) χώρα του κόσμου, ο ηττημένος υποψήφιος θα μου είχε ήδη τηλεφωνήσει για να αναγνωρίσει την ήττα του. Δεν μου έχει τηλεφωνήσει ακόμα· δεν ξέρω ούτε αν θα μου τηλεφωνήσει, ούτε αν θα αναγνωρίσει.»

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, η ήττα μάλλον δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Μπολσονάρο. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι η εκλογική ήττα είχε κάποιες απρόβλεπτες συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση, ο Μπολσονάρο και η σύζυγός του Μισέλ φαίνεται ότι έκαναν unfollow ο ένας την άλλη στα Instagram τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μ. Μπολσονάρο συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια του συζύγου της.

Ιδού οι αποδείξεις, αγαπητές φίλες και φίλοι:

Τα social media της Βραζιλίας έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για το γεγονός. Κάποιος σχολίασε ότι «ο Λούλα δεν έχει καν αναλάβει ακόμη και η παραδοσιακή βραζιλιάνικη οικογένεια ήδη καταστρέφεται.» Κάποιος άλλος θυμήθηκε την απίθανη προεκλογική υπόσχεση του Λούλα ότι αν κερδίσει «όλοι θα βγαίνουν ραντεβού» και αποφάνθηκε ότι «όλοι θα βγαίνουν ραντεβού εκτός από τον Μπολσονάρο».

Ένας τρίτος υπονόησε ότι η πρώην πρώτη κυρία έχει αρχίσει να διαγράφει τις φώτο του πρώην της:

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα από το καυτό αυτό ζήτημα.

 

Best of internet