Quantcast
THE STREAM

Την κουκουβάγια του βόλτα στον Λευκό Πύργο έβγαλε Θεσσαλονικιός Χάρι Πότερ

Τομή στα εξωτικά κατοικίδια έκανε ένας κάτοικος της (εξωτικής) συμπρωτεύουσας


THE NEWSROOM · 23 Σεπτεμβρίου 2022

Τις εποχές της καραντίνας που όλοι έβγαζαν βόλτα ότι ζώο διέθεταν μας θύμισε αυτό το περίεργο συμβάν από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανάρτηση μέλους φιλοζωϊκής οργάνωσης της Θεσσαλονίκης, ένα ζευγάρι (γυναίκα και άντρας) βγήκε βόλτα στον Λευκό Πύργο μαζί με τις κουκουβάγιες του.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εικόνα είχε μεγάλη επιτυχία στα social media. Τα πτηνά είναι του είδους Τυτώ, ένα είδος που δεν είναι ακριβώς κουκουβάγια, αλλά ανήκει κι αυτό στην βιολογική τάξη των γλαυκόμορφων. Απλά οι κουκουβάγιες που έχουμε στο μυαλό μας αποτελούν την μεγάλη οικογένεια των Γλαυκιδών, ενώ το εν λόγω πτηνό ανήκει στην σαφώς μικρότερη οικογένεια των Τυτονιδών.

Παρά την ευκαιρία για μάθημα Βιολογίας (κι εμείς σήμερα τα μάθαμε αυτά), οι φιλόζωοι δε συγκινήθηκαν και πολύ, διότι η Τυτώ είναι άγριο ζώο και όχι pet. Καταρχάς είναι νυκτόβιο αρπακτικό και όχι παπαγάλος, ενώ για να το έχει κανείς  απαιτείται ειδική άδεια και να το έχει προμηθευτεί κανείς είτε από εκτροφέα είτε από το εξωτερικόΌπως έγραψε ο κ. Γερονυμάκης, θα ενημερώσει το ΑΤ Λευκού Πύργου


Εκτός αν πρόκειται για κάποια απόπειρα DIY επίλυσης του ζητήματος με τα ποντίκια, ποτέ δεν ξέρεις.

Best of internet