Quantcast
THE STREAM

Έφεση κόντρα στην αθώωση και τις ποινές του Λιγνάδη έκανε η εισαγγελία εφετών

Από μηδενική βάση θα δικαστεί στον δεύτερο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης


THE NEWSROOM · 22 Ιουλίου 2022

Μια απόφαση που αλλάζει σημαντικά το τοπίο ως προς την έκβαση της δίκης Λιγνάδη εξέδωσε η εισαγγελέας εφετών, Βασιλική Χαλβά. Η εισαγγελέας εξέτασε τα πρακτικά της δίκης και την αναφορά του συναδέλφου της Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και άσκησε έφεση.

Η έφεση αφορά τόσο για την αθώωσή του για τη μία υπόθεση βιασμού, όσο και ως προς το ύψος της ποινής για τις άλλες δύο περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες καταδικάστηκε. Μετά από την απόφαση της κ. Χαλβά, ο Δ. Λιγνάδης θα δικαστεί από μηδενική βάση για τρεις υποθέσεις βιασμού. Με άλλα λόγια, μπορεί να καταλήξει με βαρύτερες ποινές από αυτές τις πρωτόδικης απόφασης (ή και περισσότερες αθωώσεις, για τους επιφυλακτικούς).

Ως προς την τρίτη υπόθεση βιασμού, η εισαγγελέας παρουσιάζεται πεισμένη ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι ένοχος. Ως προς τις δύο που κρίθηκε ένοχος, η κ. Χαλβά θεωρεί ότι οι ποινές έπρεπε να είναι βαρύτερες «λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους

Ίσως να έχουμε εξελίξεις στο μέλλον.

 

Best of internet