Quantcast
THE STREAM

Τo battle ERTflix – Netflix ξεκίνησε και είναι (σχεδόν) πιο ξενέρωτο κι από αυτό των Snik – Light

Η μάχη που κανένας δε ζήτησε ξεκίνησε και είναι πιο βαρετή κι από το φροντιστήριο που πηγαίναμε στο Λύκειο


THE NEWSROOM · 21 Ιουνίου 2022

Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο, σε αυτή την είδηση; Η αφορμή για τη μονομαχία των δύο streaming πλατφορμών (οκ, αντί για Netflix γενικά είναι πιο σωστό να πούμε Netflix Εσωτερικού) ήταν η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα headquarters της ΕΡΤ, ο οποίος έφυγε από την Αγία Παρασκευή με ένα μπλουζάκι δώρο.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας είπε την ιστορία του δώρου με ένα ποστ στο FB:

 

«Ποια είναι τα πιο ασυνήθιστα δώρα που δέχεται συνήθως στις επισκέψεις του;», ρώτησα έναν συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη λίγο πριν φύγει από την ΕΡΤ την προηγούμενη Παρασκευή. «Νομίζω οι αθλητικές μπλούζες των ποδοσφαιρικών ομάδων» μου απάντησε χαμογελώντας.

Και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα ανάμεσα στα αναμνηστικά δώρα που του προσφέραμε, να μπει και αυτό της δικής μας νεότερης ομάδας, του ERTFLIX. Όχι μόνον δεν αιφνιδιάστηκε, αλλά χαριτολογώντας σχολίασε «θα σας κάνω την καλύτερη διαφήμιση»!

To ERTflix δεν έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει την φωτογραφία στο Twitter με τη συνοδεία μιας λεζάντας που ίσως θα μπορούσε να μας κάνει να γελάσουμε αν λείπαμε για καιρό στον πόλεμο και είχε έξι μήνες να γελάσει το χειλάκι μας:

Πάντως, η τζάμπα διαφήμιση μέσω Πατριαρχείου είναι τζάμπα διαφήμιση μέσω Πατριαρχείου και το Netflix Greece φάνηκε να δυσανασχετεί. Οπότε, σχολίασε το tweet των ανταγωνιστών με μια λεζάντα σε σεμιναριακό dad joke ύφος, η οποία μέσω του τραγουδιού της Kate Bush παραπέμπει υπερβολικά αφηρημένα στο Stranger Things (που παίζεται στο Netflix, καταλάβατε έτσι). Περιέχει emoji όμως, οπότε μπορεί και να κάτσει με τη νεολαία:

Νεότερη δημοσίευση από πλευράς ERTflix δεν έχουμε δει ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, οι απορίες του κοινού ήταν πολύ συγκεκριμένες:

Εμείς από τη μεριά μας θα είμαστε αγκαλιά με τις οθόνες μας μέχρι να δούμε τη συνέχεια.

Best of internet