Quantcast
THE STREAM

Ένα εκατομμύριο χασισόδεντρα ετοιμάζεται να μοιράσει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Για ιατρική χρήση και μόνο σε πρώτη φάση, αλλά είναι ένα βήμα


THE NEWSROOM · 12 Μαΐου 2022

O επίγειος παράδεισος των εραστών της ινδικής κάνναβης πρόκειται γίνει η Ταϊλάνδη από τον Ιούνιο. Η αιτία είναι ο νέος κανονισμός που πέρασε η κυβέρνηση της χώρας, ο οποίος επιτρέπει στους Ταϊλανδούς να γίνουν κανναβοκαλλιεργητές μέσα στα σπίτια τους. Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση όχι μόνο άλλαξε το νομικό πλαίσιο, αλλά ετοιμάζεται να κάνει kickstart την σπιτική καλλιέργεια κάνναβης μοιράζοντας ένα εκατομμύριο δεντράκια στα νοικοκυριά όλης της χώρας.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Anutin Charnvirakul στο Facebook, από 9 Ιουνίου οι Ταϊλανδοί δε θα χρειάζονται άδεια για να καλλιεργήσουν κάνναβη στο σπίτι τους – αρκεί να το γνωστοποιήσουν στις αρχές. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι τα φυτά θα πρέπει να καταναλώνονται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Άδεια θα χρειάζεται μοναχά στην περίπτωση που κάποιος σκέφτεται να τα πουλήσει.

Το νόημα δεν είναι μόνο η ευχαρίστηση των Ταϊλανδών, αλλά και η ενίσχυση της γεωργίας της χώρας, η οποία ήταν η πρώτη στην ευρύτερη περιοχή που νομιμοποίησε το 2018 την ιατρική έρευνα και χρήση της κάνναβης. Η Ταϊλάνδη έχει έναν πολύ μεγάλο αγροτικό τομέα και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην χαλάρωση του νομικού πλαισίου για την κάνναβη, το οποίο πλέον επιτρέπει σε ταϊλανδέζικες εταιρείες ποτών και καλλυντικών να κυκλοφορήσουν προϊόντα με κάνναβη και CBD. Επίσης, οι εταιρείες θα μπορούν να πωλούν προϊόντα με μικρή περιεκτικότητα σε THC.

Όπως είπε Anutib:

«Αυτό θα επιτρέψει στον κόσμο και στην κυβέρνηση να έχουν έσοδα πάνω από 10 δισ. μπατ τον χρόνο από την μαριχουάνα και την κάνναβη.»

Λίγη προσοχή στα τσουνάμι και μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στην Ταϊλανδέζικη αγροτιά.

 

Best of internet