Quantcast
THE STREAM

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Αυτή είναι η μέθοδος» συμφώνησε το δικαστήριο, αθώωσε την ΕΛΑΣ

Τη μέγιστη των ποινών για το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν εισέπραξαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης


THE NEWSROOM · 3 Μαΐου 2022

Με δύο καταδίκες και τέσσερις αθωώσεις ολοκληρώθηκε η δίκη για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχους με πλειοψηφία 5 – 2 για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη που ξυλοκόπησαν άγρια τον 33χρονο άνδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μειοψηφία ήταν δύο ένορκοι που ζήτησαν καταδίκη για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Trigger Warning: Άγρια σωματική βία

Ως προς τους αστυνομικούς, το δικαστήριο τους αθώωσε με πλειοψηφία 4 προς 3. Η μειοψηφία ήταν δύο ένορκοι και η πρόεδρος της έδρας που πίστευαν ότι οι άνδρες της ΔΙΑΣ που πέρασαν χειροπέδες στον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο πρέπει να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζουμε την τότε ατάκα του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, Δημοσθένη Πάκου:

«Αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει…»

Εντέλει, η πρακτική σίγουρα άρεσε στο δικαστήριο. Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των ανθρώπων του Ζακ Κωστόπουλου, των αλληλέγγυων και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στην αίθουσα ήταν παρούσα και η Μάγδα Φύσσα. Από την άλλη, οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που ήταν παρόντες φώναξαν ζήτω.

Ο δε γ.γ. του σωματείου των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος φέρεται να απείλησε ανοιχτά την μητέρα του Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η ίδια:

 

Ως προς τους δύο καταδικασμένους, Δημόπουλο και Χορταριά, η σούμα είναι ότι έφαγαν τη μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα για το συγκεκριμένο αδίκημα: 10 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή – ο εισαγγελέας το πρότεινε και στη συνέχεια το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα ο Δημόπουλος θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό (λόγω ηλικίας), ενώ ο Χορταριάς θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Τουλάχιστον χάρηκαν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, να μη χαρούν λίγο κι αυτοί οι άνθρωποι που όλη μέρα πρέπει να είναι στα κανάλια;

Best of internet