Quantcast
THE STREAM

Για δεύτερη σεζόν στη φυλακή στέλνει τον Επαμεινώνδα Κορκωνέα ο Άρειος Πάγος

Ο κάποτε ειδικός φρουρός δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του πρότερου συννόμου βίου, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο


THE NEWSROOM · 18 Μαρτίου 2022

Στη ζεστή αγκαλιά του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος θα οδηγηθεί ξανά ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο πρώην ειδικός φρουρός της ΕΛΑΣ είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2019 μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όμως η χαρά του θα κάνει διάλειμμα.

Αυτό που έγινε είναι ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε ότι ο κ. Κορκονέας δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που του είχε αναγνωριστεί – πρόκειται για  το κριτήριο που αντικατέστησε στον νέο Ποινικό Κώδικα το παλιό ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Λίγο μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας είχε υποβάλλει αίτηση αναίρεσης κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Όπως είπε ο κ. Πλιώτας στην αγόρευσή του:

«Το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.»

Το νομικό σκέλος δεν έχει τελειώσει: Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα επιστρέψει στη φυλακή μέχρι την επανάληψη της δίκης, η οποία θα ξαναγίνει με άλλους δικαστές από την προηγούμενη φορά. Η δε αρχική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν 13 χρόνια κάθειρξη.

 

Best of internet