Quantcast
THE STREAM

Η κυβέρνηση μας χαρίζει 13 ευρώ το μήνα για τη βενζίνη και το ίντερνετ ετοιμάζει roadtrip

Νέες εποχές ΠΑΣΟΚικού πλούτου και πολυτέλειας incoming


THE NEWSROOM · 17 Μαρτίου 2022

Η επιδότηση στη βενζίνη ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση στις σημερινές ανακοινώσεις, αγαπητές φίλες και φίλοι. Χτες, ο πρωθυπουργός έμεινε αξύριστος για να καταφέρει να εξαγγείλει μια σειρά από μέτρα στήριξης:

Giwrgos Tsagko

Chris Attart

Τα οποία στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη, μαζί με τους υπουργούς Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Γιώργο Γεωργαντά. Ο κ. Σκυλακάκης φαίνεται να κατάφερε να βρει τη σωστή συνέντευξη τύπου:

Ως προς τα ίδια τα μέτρα, ανακοινώθηκαν πολλά και διάφορα. Αυτό που γοήτευσε το κοινό όμως είναι η απευθείας επιδότηση καυσίμου: Για 3 μήνες, φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ θα λάβουν επιδότηση 0,22 ευρώ ανά λίτρο, για μέχρι και 60 λίτρα καυσίμου ανά μήνα. Στα νησιά θα είναι 0,27 ευρώ ανά λίτρο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πάρουμε 13 ευρώ το μήνα για ένα τρίμηνο. Εναλλακτικά, ότι τα 2.5 ευρώ της βενζίνης (or something) θα πέσουν στην άβυσσο των 2.28 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό, η μέση μηνιαία κατανάλωση είναι 54 λίτρα, οπότε η κυβέρνηση σας επιδοτεί κι άλλα 6 λίτρα καυσίμου για να πάτε εκδρομή. Ζωάρα;

Εντέλει, κάποια κατάλαβε το σκεπτικό της κυβέρνησης:

Best of internet