Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, πέντε μήνες φυλάκιση έφαγαν απείθαρχοι σκεϊτάδες στη Θεσσαλονίκη

Η αντίσταση κατά της ΕΛΑΣ τιμωρείται ακόμη και λίγο πριν τον Τρίτο Παγκόσμιο


THE NEWSROOM · 3 Μαρτίου 2022

Μπορείτε να κοιμάστε με την ησυχία σας, αγαπητές φίλες και φίλοι: ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει επηρεάσει καθόλου την ικανότητα του ελληνικού κράτους να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τέσσερις σκεϊτάδες στη Θεσσαλονίκη που προσπάθησαν να φέρουν το χάος και την αναρχία.

Το περιστατικό δεν είναι το ίδιο με αυτό που αναφέραμε πριν περίπου ενάμιση χρόνο – αν και έτσι αναδεικνύεται ο χαμηλής έντασης πόλεμος μεταξύ των σκεϊτάδων και των αρχών της συμπρωτεύουσας. Σε κάθε περίπτωση, οι τέσσερις της ιστορίας μας είχαν μπουζουριαστεί παραμονές Αγίου Δημητρίου του 2020 και αυτά είναι τα ντοκουμέντα από το περιστατικό που είχαν δημοσιεύσει :

Εντέλει, σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους κέρασε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή. Οι αρχικές κατηγορίες ήταν για απείθεια και βία κατά υπαλλήλου, αν και τελικά οι 4 κρίθηκαν ένοχοι μόνο για το αδίκημα της απείθειας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, oι σκεϊτάδες ήταν απείθαρχοι, δεν έδειξαν ταυτότητες και τους έβριζαν «ακατάπαυστα».

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί περιέγραψαν ένα πολύ άγριο σκηνικό που ο κόσμος που μαζεύτηκε τους φώναζε «αφήστε τα ανήλικα», ενώ ένας από τους συλληφθέντες τραβούσε βίντεο και δήλωνε «θα δείτε τι έχετε να πάθετε». Όπως καταλαβαίνετε, μέσα σε ένα τόσο απειλητικό κλίμα, οι αστυνομικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να φωνάξουν ενισχύσεις.

Όπως είπε ένας από τους νεαρούς:

«Νωρίτερα κάναμε skate στην εκκλησία Αγ. Δημητρίου. Από εκεί μας έδιωξαν αστυνομικοί και κατεβήκαμε στην πλατεία. Κανένας περαστικός δεν είπε ότι τον ενοχλήσαμε, ούτε και βάλαμε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή.

Ο αστυνομικός εξαγριώθηκε γιατί του είπα ότι αντί να ασχολείται με εμάς θα έπρεπε να γράψει τους πολίτες οι οποίοι δεν φορούν μάσκα και τριγυρνούν ανενόχλητοι. Τότε με τράβηξε και με καλούσε να πάω στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.»

Ένας άλλος δήλωσε τα εξής:

«Εμείς ένα βίντεο θέλαμε να βγάλουμε γιατί κάποιοι μας χορηγούν για να ανεβάζουμε βίντεο στο διαδίκτυο κάνοντας skate. Δεν ενοχλήσαμε κανέναν και ούτε προκαλέσαμε τους αστυνομικούς.»

Ο εισαγγελέας δεν παραπλανήθηκε από τους δήθεν αθώους σκεϊτάδες:

«Αν όπως λέτε δεν προκαλέσατε, αλλά και ούτε φέρατε αντίσταση γιατί οι αστυνομικοί να ζητήσουν ενισχύσεις;»

 

Best of internet