Quantcast
THE STREAM

Πέθανε σε ηλικία 79 χρονών ο Δημήτρης «δώσ’τα όλα» Τσοβόλας

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπέκυψε στον καρκίνο


THE NEWSROOM · 25 Φεβρουαρίου 2022

Έφυγε τελικά από τη ζωή ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας. Ο πρώην πολιτικός έπασχε πολύ καιρό από καρκίνο, όμως το τελευταίο διάστημα η υγεία του χειροτέρεψε πολύ γρήγορα.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Βγήκε πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και ξανά το 1981 και το 1985. Υπήρξε το κατεξοχήν στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών του Παλιού ΠΑΣΟΚ (του Ορθόδοξου) καθώς διατέλεσε υφυπουργός (1981-1983), αναπληρωτής υπουργός (1983-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. Δεν υπήρξε ποτέ Σημιτικός, καθώς τον Οκτώβριο του 1995 αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λόγω πολιτικών και ιδεολογικών διαφωνιών. Συνέχισε την πορεία του στην πολιτική ιδρύοντας το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.) στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου.

Όσον αφορά το περίφημο ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣ’ΤΑ ΟΛΑ, μιλώντας σε εκπομπή του One TV το Μάιο του 2019, ο Δ. Τσοβόλας είχε τονίσει ότι ο Παπανδρέου το είχε πει για πλάκα:

«Τριάντα χρόνια ζητούσα να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση, για αυτό το ψεύτικο σύνθημα που δεν είχε καμία σχέση με την οικονομία. Είχα πει όποιος μου το ζητήσει, θα ανταποκριθώ αμέσως με στοιχεία, όχι με κουβέντες. Όχι μόνο δεν έδωσα μια δραχμή, σε όλο το προεκλογικό εξάμηνο του 1989, αλλά αντίθετα συγκράτησα τις δαπάνες.

Γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί, στη συγκέντρωση -ήμουν στη Βουλή και περνούσα νομοσχέδιο. Ο κόσμος με αγαπούσε, παρ’ ότι ήμουν οκτώ χρόνια Υπουργός Οικονομικών και φώναζε το όνομα μου από κάτω. Ο Παπανδρέου που συνήθιζε από πάνω να ανοίγει διάλογο με το πλήθος, είπε αυτή τη φράση, χωρίς να έχει σχέση με τα οικονομικά. Τον θεωρούμε τόσο βλάκα το μακαρίτη να πει προεκλογικά, από το μπαλκόνι στον Υπουργό Οικονομικών του να δώσει χρήματα;.»

Ομολογούμε ότι απογοητευόμαστε λίγο που τελικά ΔΕΝ τα έδωσε όλα.

Best of internet