Quantcast
THE STREAM

Η κάνναβη ίσως είναι η προστασία κατά του Covid που όλοι ψάχναμε, νέα έρευνα δείχνει

Δύο από τα στοιχεία της κάνναβης ίσως βάζουν ένα χεράκι με τον ιό, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Nature Products


THE NEWSROOM · 13 Ιανουαρίου 2022

Από εκεί που δεν το περιμένεις έρχονται οι μεγάλες θεραπείες. Οκ, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στάδιο όπου οι ουσίες στις οποίες θα αναφερθούμε έχουν κατοχυρωθεί ως θεραπευτικές (πόσο μάλλον να συνταγογραφούνται), όμως το σίγουρο είναι ότι έχουμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις από ΗΠΑ μεριά. Οι εν λόγω εξελίξεις έχουν να κάνουν με μια πιθανή επωφελή σύνδεση της κάνναβης με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nature Products, η CBGA και η CBDA, δύο χημικές ενώσεις που κατά κανόνα υπάρχουν στην κάνναβη, ίσως να είναι ισχυρά όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού και της Covid-19. Οι δύο ερευνητές από το Oregon State University παρατήρησαν ότι οι δύο ενώσεις τείνουν να συνδέονται με τις πρωτεΐνες του ιού, αποτρέποντας έτσι τη μόλυνση του ανθρώπινου οργανισμού από τον ιό. Η μελέτη χρησιμοποίησε ως βάση τις παραλλαγές Άλφα και Βήτα του ιού.

Ούτως ή άλλως, η κάνναβη έχει ήδη κάμποσες εφαρμογές: Χρησιμεύει ως φυτική ίνα, τροφή και ζωοτροφή, ενώ διάφορα συστατικά της στοιχεία χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά, κρέμες σώματος, συμπληρώματα διατροφής και τρόφιμα.

Όπως δήλωσε ο ένας εκ των δύο ερευνητών, Richard van Breemen:

«Αυτές οι χημικές ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το ανθρώπινο στόμα. Έχει επανειλημμένως διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους.

Έχουν την δυνατότητα να εμποδίσουν αλλά και να θεραπεύσουν τυχόν μόλυνση από τον SARS-CoV-2.»

Το παρατηρήσατε ότι δε λέμε κάπου για κάπνισμα έτσι; Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να ελπίζετε.

(πηγή)

Best of internet