Quantcast
THE STREAM

Η μετάγγιση με γκέι αίμα είναι ο τελευταίος ακροδεξιός φόβος το 2022 στην Ελλάδα

Η αφαίρεση των ομοφοβικών κριτηρίων από το έντυπο της αιμοδοσίας προκάλεσε μια ακόμη τελείως ελληνική εξέλιξη


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2022

Μπορεί να φτάσαμε στο 2022 για να αλλάξει μια διάταξη, αλλά έγινε κι αυτό. Υπεύθυνος για την ιστορική αλλαγή είναι ο γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, Θάνος Πλεύρης, κάτι που αποδεικνύει ότι η ζωή μας στην Ελλάδα δε θα γίνει ποτέ βαρετή. Μιλάμε για την κατάργηση μέσω υπουργικής απόφασης του ρατσιστικού και ομοφοβικού κριτηρίου για την αιμοδοσία, με το οποίο οι ομοφυλόφιλοι αποκλείονταν από το να δώσουν αίμα – μια επιδημιολογική πρακτική με στόχο το AIDS που θα γούσταρε πολύ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτό που μπορείτε να δείτε παρακάτω ίσχυε μέχρι τώρα,  Κοινώς οι ομοφυλόφιλοι άνδρες πετιούνταν έξω από την δυνατότητα να δώσουν αίμα, με το κριτήριο να είναι έστω και μία σεξουαλική επαφή από το 1977 και μετά:

Ο υπουργός Υγείας δεν έχασε την ευκαιρία να φλεξάρει ότι αυτή τη φορά αυτός είναι ο “δικαιωματικός“, όπως πιθανώς να έλεγαν οι φίλοι του στα ακροδεξιά παρεάκια που άραζε τόσα χρόνια:

Η κίνηση είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν ο υπουργός Υγείας είχε υποβάλει αίτημα προς τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την τροποποίηση των σεξιστικών διατυπώσεων και φράσεων στο έντυπο του Κέντρου. Όπως έλεγε εκεί, είναι διατυπώσεις «που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά ιατρικά δεδομένα» που «προφανώς χρήζουν επανεξέτασης»:

Αυτό προφανώς δεν πτόησε αρκετά λαμπρά συν-ελληνικά μυαλά, τα οποία θα ήθελαν να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς. Το σκεπτικό τους είναι ότι θα μπει το αίμα των γκέι στο σώμα τους και θα πάθουν κάτι φρικτό (για την ιστορία, το αίμα των αιμοδοτών ελέγχεται), οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται ανθρώπους που λογικά έχουν ψηφίσει τον Θάνο Πλεύρη στο παρελθόν.

Η πολύτιμη αυτή σκέψη τους έχει αποτυπωθεί στο hashtag #αιμοδοσία_θανάτου, το οποίο αυτή τη στιγμή βέβαια περιέχει περισσότερο γαμωσταυρίδια παρά την original σκέψη τους:

Best of internet