Quantcast
THE STREAM

Φινλανδός ανατινάζει το Tesla του με εκρηκτικά αντί να πληρώσει 20 χιλιάρικα συνεργείο

Όταν ο λογαριασμός του συνεργείου σκάει σα βόμβα, γιατί να μην το κάνει και το αυτοκίνητο;


THE NEWSROOM · 4 Ιανουαρίου 2022

Με τελείως Elon Musk τρόπο αποφάσισε να αποχαιρετήσει ένας Φινλανδός το κατασκευασμένο από την εταιρεία του Elon Musk αυτοκίνητό του. Πριν από ενάμιση χρόνο, ο Τόμας Κατάινεν αγόρασε από δεύτερο χέρι ένα Tesla Model S, κατασκευής 2013. Το αυτοκίνητό του δούλεψε κανονικά για περίπου 1500 χιλιόμετρα, αλλά κάποια στιγμή εμφάνισε προβλήματα: Διαρροές νερού και ενδείξεις σφάλματος.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η επίλυση των προβλημάτων κόστιζε όσο κοστίζει η αγορά πολλών αμαξιών (οκ, όχι πολλών αμαξιών μαζί) ως καινούργια. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν η αντικατάσταση της μπαταρίας, κάτι που θα κόστιζε πάνω από 20 χιλιάρικα και θα απαιτούσε και άδεια από την εταιρεία. Τι κάνει κανείς σε αυτή την περίπτωση; Παρατάει το αμάξι του ή το δίνει για scrap ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Όμως ο κ. Κατάινεν αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος παλιοσίδερα. Οπότε, βρήκε κάποιους Φινλανδούς YouTubers (μεταξύ των οποίων και τον άνθρωπο πίσω από αυτό το εξαίρετο κανάλι) με εμπειρία στις ανατινάξεις – προφανώς, πρόκειται για ένα είδος ανθρώπου εύκολα προσβάσιμο στη Φινλανδία – και τους ρώτησε αν έχουν την καλή διάθεση να ανατινάξουν το ηλεκτρικό του κάρο. Για ένα περίεργο λόγο, αυτοί δέχτηκαν.

Έτσι, μετέφεραν το αμάξι του κ. Κατάινεν σε ένα νταμάρι, του αφαίρεσαν τη μπαταρία και τον κινητήρα, φόρτωσαν κάπου 30 κιλά δυναμίτη και τα πυροδότησαν. Μάλιστα, ήταν τόσο ευγενείς που του έκαναν τη χάρη να είναι αυτός που θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Για την ιστορία, οδηγός του αυτοκινήτου στις τελευταίου στιγμές ήταν ένα μανεκέν με τη φάτσα του Elon Musk:

Όπως είπε αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε σχετικά:

«Ποτέ δεν το διασκέδασα τόσο πολύ με το Tesla.»

Η πρωτότυπη αυτή τελετουργία έγινε στις 17 Δεκεμβρίου. Δείτε το βίντεο:

 

Best of internet