Quantcast
THE STREAM

Κώστας Μπακογιάννης: «Γιατί δε σας αρέσει ο Σάκης και οι μπάλες μου ρε μίζεροι;»

Την αγανάκτηση του που κάποιοι χαλάνε τη συναυλία του με τον εθνικό μας σταρ εξέφρασε ο δήμαρχος της Αθήνας


THE NEWSROOM · 24 Δεκεμβρίου 2021

Με ένα παράπονο πικρό έμεινε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας στεναχωρήθηκε πολύ που κάποιοι γκρινιάρηδες την πέφτουν στον ίδιο ή/και στον Σάκη Ρουβά και αποφάσισε να απαντήσει προσωπικά στους haters.

Σχετικά με το κεκλεισμένων των θυρών live με τον Sakis, απάντησε επίσης και η Τεχνόπολη (δηλαδή η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη στο ΔΣ της). Η Τεχνόπολη από την πλευρά της τόνισε ότι ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο παίζουν κατά μέσο όρο στα 190 χιλιάρικα.

Μια κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι αυτός ο μέσος όρος προέκυψε επειδή η ταρίφα έχει γίνει αρκετά πιο large από τότε που έγινε δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο νούμερο των τελευταίων 6 χρόνων ήταν πέρσι, δηλαδή καταμεσής της καραντίνας του 2021. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ακόμη και το 17λεπτο του Σάκη ήρθε πιο οικονομικά.

Όπως αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση:

«Είναι παράδοση, εδώ και δεκαετίες, κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτεύουσα μετρά αντίστροφα και κάθε γωνία της Ελλάδας συντονίζεται μαζί της. Οι εικόνες της γιορτινής Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων στον κόσμο, προβάλλονται από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δήμος Αθηναίων, τιμάει αυτή του την υποχρέωση, τα τελευταία χρόνια, μέσω της Τεχνόπολης, δεσμεύοντας συγκεκριμένα ποσά για αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών.

Ενδεικτικά παρατίθεται το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών: 2016 – 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 –227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ.»

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης diss-αρε την αντιπολίτευση σε πιο προσωπικό τόνο. Για την ακρίβεια είπε ότι α) οι επικριτές του είναι μίζεροι φαρμακώνονται από τα λόγια τους και β) ότι όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο. Κυριολεκτικά, απάντησε στην αντιπολίτευση με τις μπάλες του.

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού. Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο…. Καλά Χριστούγεννα!»


Μόνο στα σπορ, στην πολιτική και στο πιλάτες απαντά ο κόσμος με μπάλες, έχουμε να πούμε εμείς.

Best of internet