Quantcast
THE STREAM

Giveaway συλλεκτικά ασημένια κέρματα για όσους κάνουν μόνοι τους απογραφή κάνει η ΕΛΣΤΑΤ

50 υπερτυχεροί θα κερδίσουν ένα νόμισμα από ασήμι που θα τους θυμίζει για πάντα την Δύσκολη Απογραφή του 2021


THE NEWSROOM · 10 Δεκεμβρίου 2021

Αν μη τι άλλο, το είχαμε καταλάβει εξαρχής ότι το project απογραφή 2021 θα ήταν δυσκολάκι, ακόμη και χωρίς το οργανωμένο (οκ, μπορεί και όχι) αντιαπογραφικό κίνημα που τράβηξε πριν λίγες βδομάδες τα φώτα της δημοσιότητας. Το πρώτο μέτρο που πάρθηκε για να ανατραπεί η κατάσταση ήταν η παράταση της διορίας ως τις 13 Δεκεμβρίου 2021.

Το δεύτερο και πολύ πιο fancy μέτρο ήταν η δημιουργία ενός συλλεκτικού ασημένιου νομίσματος που θα έχει ως θέμα τη φετινή απογραφή. Το νόημα είναι διπλό: Ο επίσημος λόγος είναι να γιορταστεί με fabulous τρόπο ο άθλος που ήταν η ολοκλήρωση της απογραφής, και ο ανεπίσημος το να δοθεί ένα κίνητρο να δελεαστούν και οι τελευταίοι που δεν έχουν αυτοαπογραφεί.

Γιατί το συγκεκριμένο ασημένιο νόμισμα θα κερδηθεί από 50 υπερτυχερούς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα κληρωθούν από όλους όσους έκαναν μόνοι τους απογραφή. Άμα έχει και δωράκι η απογραφή, γιατί όχι; Όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως έγινε γνωστό, εκείνοι που θα αυτοαπογραφούν θα μπουν σε κλήρωση.

Ειδικότερα, με αφορμή την Απογραφή και έπειτα από πρόταση της ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα της Χώρας μας το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021».

Το αργυρό αυτό νόμισμα, αποτελεί μοναδικό στο είδος του καθώς ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί νόμισμα με θέμα την Απογραφή. Το συλλεκτικό νόμισμα φέρει στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών».

Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof). Σε ένδειξη εκτίμησης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, θα κληρωθούν πενήντα (50) συλλεκτικά νομίσματα της «Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών» μεταξύ όσων απογραφούν ηλεκτρονικά. Αναλυτικά οι όροι της κλήρωσης στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η φάση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.»

Όσο ξέρουμε, δε χρειάζεται να κάνετε like και share στο λογαριασμό της ΕΛΣΤΑΤ στο Instagram.

Best of internet