Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονικιοί φτιάχνουν Συνταγματική Αστυνομία, σώζουν την Ελλάδα από τα rapid test με ντου σε διαγνωστικό

Η πρώτη DIY Αστυνομία της χώρας έκανε την πρώτη της επιχείρηση σε ένα διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα


THE NEWSROOM · 2 Δεκεμβρίου 2021

Και γιατί δηλαδή να μην υπάρξει μια αυτοοργανωμένη Αστυνομία; Κάποιος άλλος θα ισχυριζόταν ότι Αστυνομία και αυτοοργάνωση είναι πράγματα που δε συνδυάζονται, οπότε εμείς θα αφήσουμε στο τραπέζι και τον όρο «DIY Aστυνομία» για να διαλέξετε όποιον σας αρέσει. Για να επανέλθουμε στο θέμα μας όμως, η πόλη που μας σύστησε αυτόν τον νεωτερισμό είναι (φυσικά) η Θεσσαλονίκη.

Μιλάμε για την πρωτοβουλία τριών ανδρών και μιας γυναίκας να συγκροτήσουν το δικό τους αστυνομικό σώμα, ονόματι «Συνταγματική Αστυνομία». Στη συνέχεια, τα στελέχη της νεοσυσταθείσας Συνταγματικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν χτες το μεσημέρι ένα διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα και προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων ζήτησαν από τον υπεύθυνο να δουν τα έγγραφα νόμιμης λειτουργίας και τις άδειες των υπαλλήλων και των νοσηλευτών.

Στην αρχή επικράτησε μια άλφα αναστάτωση, καθώς στο διαγνωστικό κέντρο γίνονται και rapid test, τα οποία οι Συνταγματικοί Αστυνομικοί προσπάθησαν να παρεμποδίσουν. Όπως είπε στο OPEN εκπρόσωπος της εταιρείας:

«Άρχισαν να φωνάζουν πως είμαστε η αστυνομία, ότι θέλουν νομιμοποιητικά έγγραφα, άδειες, των υπαλλήλων και των νοσηλευτών. Επειδή κάτι δεν μου κολλούσε στην αμφίεσή τους – φορούσαν μπουφάν της ομάδας ΔΙΑΣ, με άλλα διακριτικά και παντού ελληνικές σημαίες- τους ζήτησα να βγουν έξω. Κάλεσα άμεσα στην αστυνομία, αυτοί άρχισαν να διώχνουν τους πολίτες από το χώρο που ήθελε να κάνει τεστ.»

Σύμφωνα με το τοπικό f,  τα όργανα της Συνταγματικής Αστυνομίας είχαν όλα στο στήθος του ένα καρτελάκι που έγραφε «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος». Επίσης, φορούσαν μπουφάν της ομάδας ΔΙΑΣ και κάμποσες ραφτές ελληνικές σημαίες. Η εμφάνισή τους ήταν κάπως έτσι:

Σύμφωνα με ποστ που αναφέρεται ότι ανήκει σε κάποια από αυτούς, η όλη εμπειρία ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική για τους συνταγματολόγους της καρδιάς μας:

Εντέλει, το διαγνωστικό κέντρο κάλεσε την Άμεση Δράση και η Συνταγματική Αστυνομία συνελήφθη από την Αντισυνταγματική Αστυνομία με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής, της εξύβρισης και της παράβασης του νόμου για την πρόληψη ασθενειών. Το αστείο είναι ότι η αυτή τη στιγμή παίζει όντως να χρειαζόμαστε κάποιου είδους Συνταγματική Αστυνομία, η οποία θα πρέπει να ασχοληθεί με το διαβόητο πρόστιμο των 100 ευρώ που κερνάει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Ίσως αν κάνουν πρώτα κάνα σεμινάριο να έχουν καλύτερες πιθανότητες πρόσληψης.

Best of internet