Quantcast
THE STREAM

Όταν ο Βαρουφάκης προφήτευε στη Βουλή το πρόστιμο των 100 ευρώ που λογικά είδε σε όνειρο

Η αλήθεια είναι ότι ο ηγέτης του Μέρα25 περιέγραψε με σχεδόν 100% ακρίβεια τη χτεσινή πατέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη


THE NEWSROOM · 1 Δεκεμβρίου 2021

Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχετε για τον μαν, όμως αυτό πρέπει να του το δώσετε. Πριν από δύο μήνες, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε προβλέψει με εκπληκτική ακρίβεια το τελευταίο και εδώ που τα λέμε, εξαιρετικά νοσηρό μέτρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εννοούμε φυσικά την μηνιαία καμπάνα ύψους 100 ευρώ σε όσους παππούδες δεν έχουν εμβολιαστεί, ένα μέτρο που ολοφάνερα είναι ιδανικό να αντικαταστήσει τις καμπάνιες ενημέρωσης και γενικά τις θετικές μεθόδους προώθησης του εμβολιασμού. Επίσης, εισάγει από το παράθυρο (μέσω τροπολογίας) τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον πληθυσμό, κάτι που μεταξύ άλλων είναι και κατά πάσα πιθανότητα αντισυνταγματικό. Ψιλά γράμματα, καταλαβαίνετε.

Όπως και να’χει, το θέμα εδώ είναι η προφητεία του Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία δημοσιεύθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 30 Σεπτεμβρίου 201. Να πούμε εδώ ότι ο ηγέτης του Μέρα25 προέβλεψε με ακρίβεια το ύψος του ποσού, το ότι θα είναι μηνιαίο, αλλά και το ότι μπορεί τα λεφτά από τα πρόστιμα να δοθούν στο ΕΣΥ για να πειστεί η αντιπολίτευση. Από την άλλη, είχε τονίσει επανειλημμένα ότι προτείνει στην κυβέρνηση να μην το κάνει, γιατί ακόμη κι αν βραχυπρόθεσμα πιέσει κάποιους να εμβολιαστούν, η αυταρχικότητα του μέτρου μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει σε βάρος της καμπάνιας υπέρ των εμβολιασμών.

«Έτσι και την κοινωνία θα διχάσετε και δεν θα αυξήσετε ιδιαίτερα το ποσοστό του εμβολιασμού. Σας καλώ να μην εφαρμόσετε ποτέ κάτι τέτοιο.»

Δείτε το βίντεο:

Ο ίδιος φλέξαρε σήμερα τη στιγμή που μπήκε στο ρόλο της Πυθίας:

 

Best of internet