Quantcast
THE STREAM

«Ξέχασα το συνδυασμό» δήλωνε αστυνομικός που πιάστηκε με 320 χιλιάρικα στο χρηματοκιβώτιο του γραφείο του

Αντίστοιχα επικό και ακόμη πιο πρωτότυπο από το «μου έφαγε ο σκύλος μου το χαρτί με τον συνδυασμό»


THE NEWSROOM · 1 Δεκεμβρίου 2021

Σε μία σκηνή βγαλμένη από μπατσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τον Ντάνι ΝτεΒίτο συμμετείχαν χωρίς να το θέλουν οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Στα πλαίσια της εξιχνίασης ενός κυκλώματος που αποτελούνταν από πολίτες και στελέχη της ΕΛΑΣ και που πούλαγε παράνομα πιστοποιητικά ταυτοποίησης σε μετανάστες (δραστηριότητα που έκανε τζίρο αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δεδομένου ότι εξυπηρέτησε τουλάχιστον 3000 άτομα), οι αστυνομικοί έκαναν ντου στο γραφείο ενός διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική.

Εκεί βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο ο διοικητής αρχικά αρνήθηκε να ανοίξει ισχυριζόμενος ότι έχει ξεχάσει τον κωδικό. Αυτό δεν έπεισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά το άνοιξαν με τον τροχό. Αυτό που βρήκαν εκεί μέσα ήταν το ευτελές ποσό των 320 χιλιάδων ευρώ. Ούτε αυτό φαίνεται να πτόησε τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για λεφτά που ανήκουν σε συγγενή του και ότι τα είχε βάλει εκεί για να μη χαθούν ή κάτι τέτοιο. Να πούμε εδώ ότι ο εν λόγω κύριος θεωρείται ως ένας από τους αρχηγούς της φάσης.

Δείτε τα βίντεο:

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ντου έγινε μετά από έρευνα μηνών, η οποία απέδωσε μια τεράστια δικογραφία. Στη δικογραφία αναφέρονται δεκάδες άτομα και τουλάχιστον 30 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 10 έχουν ήδη προσαχθεί σε Ασπρόπυργο, Ομόνοια, Γλυφάδα και Καλλιθέα, ενώ προσεχώς πολύ πιθανόν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών ανήκει σε τμήματα ασφαλείας ή γραφεία διαβατηρίων κυρίως της Δυτικής Αττικής, όμως την έκταση του πράγματος θα τη δείξουν οι υπόλοιπες έφοδοι που έχουν γίνει σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Εκτός από αστυνομικούς έχουν συλληφθεί κι άλλα 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος, δύο υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και αρκετοί ιδιώτες.

Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι ο διοικητής που αναφέρθηκε πρέπει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στο δικαστήριο, θα τρίβουν τα μάτια τους.

 

 

Best of internet