Quantcast
THE STREAM

Όταν ο Θανάσης Ευθυμιάδης συγχώρησε τον Τούρκο χάκερ και κέρδισε μια αστυνομικό για follower

Ούτε 10 Instagram profiles δε μπορούν να χωρέσουν το μεγαλείο ψυχής του γνωστού Έλληνα ηθοποιού


THE NEWSROOM · 30 Νοεμβρίου 2021

Καιρό είχαμε να τσεκάρουμε τι γίνεται στη ζωή του τόσο αγαπητού μας Θανάση Ευθυμιάδη. Ο γνωστός ηθοποιός και άρχοντας του ζεν είχε μια πλούσια σε γεγονότα χρονιά, όμως αυτό δεν του έκοψε ούτε λίγη από την αύρα Πόντιου Βούδα που τον διακρίνει. Στην πραγματικότητα, μάλλον την αύξησε ακόμη περισσότερο.

Μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει την προαναφερθείσα- υπόθεση είναι το attitude του ηθοποιού στην υπόθεση του Τούρκου χάκερ που του έκλεψε το Instagram και ζητούσε λύτρα για να το επιστρέψει. Αν μας παρακολουθείτε στο μέτωπο Ευθυμιάδη, θα θυμάστε ότι ο κάποτε πρωταγωνιστής του Ντόλτσε Βίτα είχε ήδη τιμωρήσει τον cyber ληστή σε ηθικό επίπεδο:

«Αδελφέ μου Τούρκε. Το να σου δώσω έστω και ένα ευρώ, για να μου επιστρέψεις αυτό που μου έκλεψες, Θα ήταν μεγάλη προσβολή προς τους προγόνους μου και τις αξίες που μου κληροδότησαν.
Προσεύχομαι λοιπόν για σένα, να βρεις μία δικιά σου ευτυχισμένη ζωή και έτσι να πάψεις να κλέβεις τις ζωές των άλλων.
Σε συγχωρώ.»

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μάθουμε πως τον τάπωσε και σε θεσμικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, την ίδια περίοδο που είχε γίνει το παραπάνω post, ο Θανάσης Ευθυμιάδης είχε επισκεφθεί τη ΓΑΔΑ, όπου μια αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρικού Εγκλήματος θα τον βοηθούσε να διαπραγματευτεί με τον Τούρκο απαγωγέα. Προς μεγάλη απογοήτευση του τελευταίου, τελικά ο κ. Ευθυμιάδης δεν δέχτηκε να πληρώσει. Σκεπτόμενος τους προγόνους του (οι πρόγονοι μας πάντα ενδιαφέρονται για τα κλεμμένα μας Insta profiles), του έγραψε ένα μήνυμα συγχώρεσης και του ευχήθηκε να βρει την επίγεια ευτυχία μακριά από κλοπές προφίλ.

Στη συνέχεια, έφτιαξε ένα νέο προφίλ και η αστυνομικός της ΔΗΕ (ονόματι Πέπη) τον έκανε follow. Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι επίδειξη social media δύναμης:

«29/11/2020 στον τελευταίο όροφο της ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), μου έτυχε (πέτυχε) άλλη μία ωραία δοκιμασία.

Η ευγενέστατη και πανέξυπνη αστυνομικός τής δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με κοιτούσε στα μάτια και περίμενε την απόφασή μου.

Ήταν σε επικοινωνία με τον Τούρκο hacker που μου είχε κλέψει το προφίλ στο instagram.

Εγώ που λίγους μήνες πριν από τότε, είχα ακόμα κινητό τηλέφωνο με κουμπιά και ήμουν ιντερνετικά αναλφάβητος, θα έπρεπε να κάνω “τεμενάδες” και να πληρώσω λύτρα στον κλέφτη του διαδικτύου.

Αν του έδινα λίγα χρήματα θα είχα πίσω το προφίλ μου με τους followers τα like κλπ.

Μόνο που ένιωσα τα μάτια των προγόνων μου να με κοιτάνε και δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ. Του έγραψα ένα μήνυμα συγχώρεσης και του ευχήθηκα να βρει μία δικιά του ζωή γεμάτη ευτυχία και έτσι να σταματήσει να κλέβει τις ζωές των άλλων.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησα νέο προφίλ και η αστυνομικός της δίωξης έγινε η πρώτη μου follower.

(Πέπη μου, σε ευχαριστώ)

Ωραίο μάθημα γιατί κατάλαβα από νωρίς ότι τα social media είναι “αέρας”. Τη μία στιγμή νομίζεις ότι κάτι έχεις δημιουργήσει, και την άλλη στιγμή δεν έχεις τίποτα.»


Γενικώς, είναι μια καλή περίοδος για τον ηθοποιό. Αρκεί να σας πούμε ότι επιστρέφει στο Mega για να παρουσιάσει τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ρίζες», το οποίο θα έχει θέμα «την ευζωία και την αγάπη για τη φύση». Όπως καταλαβαίνετε, ο γκουρού του Instagram επιστρέφει στην τηλεόραση για να γίνει και τηλεοπτικός γκουρού. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

«Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, έρχεται να μας συστηθεί με έναν διαφορετικό ρόλο από εκείνον του ηθοποιού. Έχοντας επιλέξει τα τελευταία χρόνια έναν διαφορετικό τρόπο ζωής κοντά στο φυσικό περιβάλλον, θα μας μυήσει στα μυστικά της ευεξίας και της φυσιολατρείας, καθώς και σε νέες όσο και αρχαίες πρακτικές που έχει μελετήσει και εφαρμόσει ο ίδιος, ώστε να κάνουμε μια στροφή 180 μοιρών και στη δική μας καθημερινότητα.

Με οδηγό τον Θανάση Ευθυμιάδη, θα ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα, θα περπατήσουμε σε δάση, θα διαλογιστούμε, θα γνωρίσουμε βιολογικούς καλλιεργητές και θα αφουγκραστούμε τους αλληλένδετους δεσμούς της φύσης και της ζωής. Αγρότες, θεραπευτές, καλλιτέχνες και άνθρωποι που άφησαν την πόλη για να ζήσουν στην επαρχία μιλούν στις «Ρίζες» και παρουσιάζουν τα δικά τους μυστικά και βιώματα.»

Τι άλλο μπορεί να θέλουμε από τη ζωή μας;

Best of internet