Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο Ζούκερμπεργκ παίζει VR σκάκι και τζένγκα για να μας ψήσει να γραφτούμε στη δυστοπία του

Μπορεί ο κόσμος να καίγεται όμως, αλλά το αγαπημένο μας ανδροειδές παίζει Τζένγκα στο ψηφιακό του σύμπαν


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2021

Για το εταιρικό τρικ/σχέδιο παγκόσμιας κυριαρχίας που λέγεται Metaverse τα έχουμε ξαναπεί πρόσφατα. Ακόμη κι αν ένα σεβαστό κομμάτι της ανθρωπότητας δυσπιστεί με την προοπτική να αφεθεί σε ένα virtual reality σύμπαν που ελέγχεται από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το ίδιο το cyborg της καρδιάς μας δεν φαίνεται να αγχώνεται.

Για την ακρίβεια, έχει βρει νέα ασχολία να μας επιδεικνύει τις δυνατότητες του Metaverse, το οποίο μάλλον είναι λιγότερο μακρινό πλάνο κι από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ειδικότερα, ο Ζούκερμπεργκ ανέβασε στον λογαριασμό του ένα βίντεο, όπου φορώντας ακουστικά, ειδικά γυαλιά τύπου VR και ένα ειδικό γάντι (που προσομοιώνει αισθήσεις όπως η πίεση, η υφή και η δόνηση) κάνει διάφορα πράγματα στον κόσμο του Metaverse. Μεταξύ άλλων, ρίχνει ζάρια, παίζει σκάκι και Jenga και δίνει και το χέρι του, έτσι μήπως πιστέψουμε ότι δεν είναι ανδροειδές:

«Η ομάδα του Reality Labs της Meta δουλεύει πάνω στα γάντια αφής για να δημιουργήσει μία ρεαλιστική αίσθηση αφής στο Metaverse. Μία μέρα, θα μπορείτε να νιώθετε την υφή και την πίεση όταν αγγίζετε ψηφιακά αντικείμενα.»

Δείτε το βίντεο:


Οκ, μετά από αυτό εμείς νιώθουμε έτοιμοι να γίνουμε ανθρώπινες μπαταρίες στο σύμπαν του Ζουκ, εσείς;

Best of internet