Quantcast
THE STREAM

Την πρώτη (α)λογικά διαδήλωση με συμμετοχή αλόγων έζησε σήμερα το πρωί η Αθήνα

Εργαζόμενοι κατέβηκαν μαζί με τα συμπαθή τετράποδα στο κέντρο της Αθήνας απαιτώντας να μην κλείσει ο Ιππόδρομος


THE NEWSROOM · 25 Νοεμβρίου 2021

Για να είμαστε ως συνεπείς ως προς τα γεγονότα, η αλήθεια είναι ότι δεν διαδήλωναν οι αληθινοί αλογομούρηδες, αλλά οι άνθρωποι που τους εξυπηρετούν. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί το κέντρο της Αθήνας έζησε μια σπάνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Αυτή των εργαζόμενων του ελληνικού Ιπποδρόμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη με αίτημα να παραμείνει ανοιχτός ο ιππόδρομος.

Κι εφόσον μιλάμε για Ιππόδρομο, τι πιο λογικό από το να συμμετέχουν και τα άλογα στην συγκέντρωση; Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τουλάχιστον έξι άλογα διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγο η κυκλοφορία  στην οδό Αθηνάς από το ύψος της οδού Βορέου, στην Καραγεώργη Σερβίας από το ύψος της οδού Βουλής και στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της οδού Λέκκα. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο Mega, αν δε βρεθεί λήξη μέχρι το τέλος του χρόνου, η ανεργία περιμένει 2.000 οικογένειες και 350 άλογα.

Όπως είπε ένας από τους παρευρισκόμενους:

«Είμαι προπονητής στον Ιππόδρομο, 47 χρόνια στον Ιππόδρομο. Θέλουμε τον Ιππόδρομο ανοιχτό. Η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ μάς έκαναν μπαλάκι. Ζητάμε ακρόαση από τον πρωθυπουργό, να μην κλείσει ο ιππόδρομος. Το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση ακύρωσαν ένα νόμο που επέτρεπε τη βιωσιμότητα του Ιπποδρόμου.»

Και ένας δεύτερος:

«Αγώνες γίνονται κάθε Δευτέρα στον Ιππόδρομο. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε σύμβαση με την κυβέρνηση και τον ΟΠΑΠ το 2015 και έδωσε το ιπποδρομιακό στοίχημα και τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών στον ΟΠΑΠ. Η σύμβαση αυτή δεν κατοχύρωσε τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Αυτή τη στιγμή ο ΟΠΑΠ θέλει να κλείσει τον Ιππόδρομο. Δε θέλει να συνεχιστούν οι ελληνικές ιπποδρομίες. Πρέπει ο ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να κάτσουν σε ένα τραπέζι να βρουν μια λύση.»


Δείτε τις φωτογραφίες:

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Δείτε το βίντεο:

Με την ευχή του κ. Αυγολέμου στον αγώνα τους, το δίχως άλλo:

Best of internet