Quantcast
THE STREAM

Δωρεάν κήρυγμα οδήγησης στους διανομείς έκανε ο Πορτοσάλτε μετά τον θάνατο διανομέα σε τροχαίο

«Ναι αλλά κι αυτοί οδηγούν μηχανάκια» ήταν το πόρισμα του κ. Πορτοσάλτε αφότου ένας οδηγός πέρασε κόκκινο και χτύπησε ντελιβερά


THE NEWSROOM · 1 Νοεμβρίου 2021

Κάτι ανάμεσα σε τροχονόμο και συγκοινωνιολόγο την είδε σήμερα το πρωί ο αγαπημένος δημοσιογράφος του ελληνικού κοινού, Άρης Πορτοσάλτε. Η αφορμή δόθηκε από ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη: Ένας 21χρονος οδηγός ΙΧ (ένα σπορ Audi ΤΤ) που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα χτύπησε και στη συνέχεια εγκατέλειψε έναν 47χρονο διανομέα, πατέρα δύο παιδιών. Εντέλει, ο δεύτερος δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή στο, ενώ ο πρώτος συνελήφθη από την αστυνομία σε κοντινό σημείο.

Η υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του ΙΧ παραβίασε κόκκινο με πολύ μεγάλη ταχύτητα όταν έπεσε πάνω στον άτυχο διανομέα. Όπως είπε ο πατέρας του 47χρονου στον ΑΝΤ1:

«Αυτός ο νεαρός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Παπανδρέου από την παραλία. Στην συνέχεια ο γιος μου κατέβαινε από την Μαρτίου και έστριψε αριστερά όπως επιτρεπόταν, αφού άναψε πράσινο στο φανάρι. Αυτός έτρεχε με 150 χιλιόμετρα. Τον διέλυσε… ακαριαίος θάνατος.»

Αυτό ακριβώς το περιστατικό σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε. Βέβαια, ο δημοσιογράφος προτίμησε από την πλευρά του να ασχοληθεί με την οδηγική συμπεριφορά των ντελιβεράδων της χώρας. Όπως είπε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ:

«Τώρα βέβαια υπάρχει και μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε, Θεός σχωρέστον…»

Η παρουσιάστρια Μαρία Αναστασοπούλου του έδωσε μια πάσα να σταματήσει:

 «Ναι ας μην την κάνουμε σήμερα αυτή τη συζήτηση.»

Την οποία αγνόησε αρχοντικά:

«Δεν θα κάνω σύγκριση, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα. Αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη για όλους, αλλά θα πρέπει και οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν, θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά.»

Η παρουσιάστρια του έδωσε και δεύτερη πάσα:

«Ναι, εδώ δεν προκύπτει ότι έγινε λάθος από την άλλη πλευρά.»

Για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση του:

«Υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου.»

Δείτε το βίντεο:

Best of internet