Quantcast
THE STREAM

«Αλέξανδρος ο Μακεδών»: Το ελληνικό επικό έπος που χάσαμε την ευκαιρία να κατεβάσουμε στα Όσκαρ

Το πατριωτικό υπερθέαμα για τον μεγάλο στρατηλάτη που μάλλον δεν ξέρετε αλλά οπωσδήποτε θα αγαπήσετε


THE NEWSROOM · 19 Οκτωβρίου 2021

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα ανθελληνικού σαμποτάζ πρόκειται να σας παρουσιάσουμε σε αυτές εδώ τις γραμμές, αγαπητές φίλες και φίλοι. Για αρχή, θα σας μιλήσουμε για μια ταινία που δε γνωρίζετε, αν και θα έπρεπε. Αυτό είναι το περσινό (2020) «Αλέξανδρος ο Μακεδών» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Τάκη Βογόπουλου.

Το μόνο που χρειάζεται να πούμε γι’αυτό το σκοτεινό ιστορικό δράμα είναι ότι θα σας κόψει την ανάσα, ακόμη κι αν αυτό συμβεί από τα γέλια. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, τα παρακάτω σκρίνσοτς θα σας πείσουν, όπως και η πληροφορία ότι ένας ρόλος δόθηκε στην Έφη Παπαθεοδώρου, τη Θεοπούλα του «Παρά Πέντε».

Δείτε τις εικόνες και το trailer:

 

«Που είναι όμως το ανθελληνικό σαμποτάζ» θα ρωτήσετε, διότι μέχρι στιγμής απλά απολαμβάνουμε έναν φόρο τιμής στον πρόγονο όλων των Ελλήνων, από το Διδυμότειχο μέχρι τη Σούγια. Το σαμποτάζ είναι ότι το «Αλέξανδρος ο Μακεδών» προτάθηκε κανονικότατα στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), προκειμένου να διαγωνιστεί στην κατηγορία της Διεθνούς Ταινίας στα βραβεία Όσκαρ 2022.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ΕΑΚ δεν έστειλε ποτέ αυτό το μνημείο ελληνικότητας (ή ακόμα καλύτερα, μακεδονικοελληνικότητας) στα Όσκαρ. Αντί αυτού, επέλεξε να στείλει το Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Συμβιβαστικά, εμείς θα προτείναμε να γυριστεί κάτι με θέμα τον Μεγαλέξανδρο και συμμετοχή του Βαγγέλη Μουρίκη, για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι:

 

Best of internet