Quantcast
THE STREAM

Ποδηλάτης Τζον Σνόου στον πράσινο Γουέστερος του ΚΙΝΑΛ ίσως (ξανά)γίνει ο ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ίσως είναι ξανά Μεγάλος Τιμονιέρης στο ΚΙΝΑΛ εν όψει των εκλογών της 5ης Δεκέμβρη


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2021

«Από πότε είναι αυτή η Αυριανή» θα ρωτήσετε και θα έχετε δίκιο, αγαπητές φίλες και φίλοι. Εκεί που τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-κλπ ήταν πιο ήσυχα κι από την Πομπηία μετά την έκρηξη, δύο διαδοχικά γεγονότα έβαλαν μπουρλότο στον διασημότερο χώρο πρασίνου της χώρας.

Το πρώτο γεγονός ήταν η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Η πρόεδρος άφησε πίσω της ένα σωρό μονομάχους για τον σοσιαλιστικό θρόνο: Μεταξύ άλλων,  τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Χάρη Καστανίδη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη. Όπως και με τους Χαϊλάντερς, στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη μπορεί να υπάρξει όμως μόνο ένας.

Αντί λοιπόν να ξεκινήσει μια μακρόσυρτη κόντρα για το τιμόνι του ΚΙΝΑΛ, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας παλιός καπετάνιος της παράταξης επανεμφανίστηκε με μια λαμπρή ιδέα, από αυτές που μας έχει συνηθίσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ΓΑΠ, ο τελευταίος βασιλιάς του οίκου των Παπανδρέου, ίσως επιστρέψει δριμύτερος.

Ποια είναι λοιπόν η φαεινή του ιδέα για να μείνει ενωμένο το ΚΙΝΑΛ μας; Να αποσυρθούν όλοι οι άλλοι για να κατέβει μόνο αυτός. Αυτό φαίνεται να πίτσαρε στις συναντήσεις που είχε με τους άλλους υποψήφιους. Αυτοί πάντως δε φαίνεται να δέχτηκαν (ακόμη), αν κρίνουμε από τη μπηχτή του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω. Θα είμαι υποψήφιος, είμαι ήδη υποψήφιος.»

Παρότι δεν απάντησε για την ταμπακέρα της υπόθεσης:

«Ό,τι μου είπε στην ολιγόλεπτη τηλεφωνική μας επικοινωνία, θα το μάθετε από τον ίδιο αν θέλει να το πει.»

Το ίδιο αόριστα μίλησε για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ΓΑΠ και ο Παύλος Γερουλάνος:

«Και πάλι είναι ένα υποθετικό σενάριο, και εγώ δε θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα… Επιμένω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να μιλάμε για τα θέματα που αφορούν τον κόσμο” και όχι πώς κυνηγά ο ένας την καρέκλα του άλλου.»

Η ίδια η πλευρά ΓΑΠ διαρρέει ότι ουδέποτε υπήρξε πρόταση να αποσυρθούν οι άλλοι υποψήφιοι – για φωτιά δεν ξέρουμε, όμως το σίγουρο είναι πάντως ότι υπάρχει καπνός. Ως προς τη συμμετοχή του στις εκλογές, η εκτίμηση της Κατερίνας Μπατζελή, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.

Εμείς πάντως έχουμε να προτείνουμε υποψήφιο πρόεδρο, με σαφή αναφορά στην οικογένεια Παπανδρέου:

 

Best of internet