Quantcast
THE STREAM

Αρχιμανδρίτης Αρκαλοχωρίου: «Πλζ σταματήστε να στέλνετε νυφικά στους σεισμόπληκτους »

Η βοήθεια που έστειλαν κάποιοι με μεγάλη φαντασία περιλαμβάνει από βρώμικα εσώρουχα μέχρι αποκριάτικα


THE NEWSROOM · 14 Οκτωβρίου 2021

Αρκετά άκυρη για να τσατίσει έναν άνθρωπο του Θεού φαίνεται πως ήταν η ανταπόκριση αρκετών συμπολιτών μας στο δράμα των σεισμόπληκτων της Κρήτης. Ειδικά στο Αρκαλοχώρι, ο σεισμός των 5.8 Ρίχτερ προκάλεσε τρομερές ζημιές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να έχουν ανάγκη από βοήθεια σε κάθε επίπεδο: Από το μεσοπρόθεσμο (στήριξη από το κράτος για ανοικοδόμηση) μέχρι το βραχυπρόθεσμο (ρούχα και κουβέρτες).

Πολλοί αποφάσισαν να στείλουν, όμως αρκετοί φαίνεται ότι τα έστειλαν μεθυσμένοι. Ο τελικός κατάλογος περιέχει μερικά αντικείμενα τόσο άχρηστα, που προκάλεσαν την οργή του Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Γιανναράκη, ο οποίος αποφάσισε ότι πρέπει να κοπεί η μαλακία μέσω ενός σχετικού post στο Facebook. Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη, μερικοί έστειλαν από άπλυτα εσώρουχα και αποκριάτικες στολές μέχρι νυφικά και για να ενισχύσει τα λεγόμενά του, ανέβασε και δύο σχετικές φωτογραφίες (ευτυχώς χωρίς βρώμικα εσώρουχα).

Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμα κι ένας αρχιμανδρίτης μπορεί να αισθανθεί pissed:

«Αγαπητοί αδελφοί, βοηθώ τον συνάνθρωπο μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια του και την ανάγκη του. Μας έχετε στείλει πολλούς τόνους ρούχα άχρηστα, αποκριάτικες στολές, νυφικά, κουβέρτες σκοροφαγομενες, φορεμένα σκισμένα καλσόν, άπλυτα εσώρουχα, σκισμένα σεντόνια, χιλιάδες παπούτσια σκισμένα. Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρταρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια.»


Εμείς διαβάσαμε στο κεφάλι μας τη δήλωσή του με αυτή τη φωνή, δε θα πούμε ψέματα.

Best of internet