Quantcast
THE STREAM

Μια τεράστια, όρθια πατάτα τοποθέτησε και μας δείχνει από σήμερα ένα χωριό στην Κύπρο

Το ινσταλέισον στο χωριό Ξυλοφάγου θυμίζει Ευρώπη, μενίρ, ανδρικά μόρια και πολλά ακόμη πράγματα – ίσως και πατάτες


LUBEN CREW · 13 Οκτωβρίου 2021

Ένα μνημείο που δημιουργεί από μόνο του το ρεύμα του Κυπριακού Ρεαλισμού χαίρονται οι κάτοικοι της κοινότητας Ξυλοφάγου στην Κύπρο. Όπως οι Γαλάτες έφτιαχναν μενίρ, έτσι και οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να κατασκευάσουν κάτι που να υμνεί το σημαντικότερο προϊόν της περιοχής: Τις υψηλής ποιότητας πατάτες της.

Όπως είπε στο  sigmalive ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Γεώργιος Τάσου, η περιοχή αποκτά κι αυτή έναν φόρο τιμής στο τοπικό της προϊόν, ακριβώς όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Συμπλήρωσε επίσης ότι  πατάτα είναι ποικιλίας «σπούντα». Μας πληροφόρησε επίσης μέσω της εκπομπής «ALPHA Ενημέρωση» ότι το εν λόγω ινσταλέισον απέχει ακόμη από το να ολοκληρωθεί, διότι θα συμπληρωθεί με κοκκινόχωμα ακριβώς από κάτω. Πιο συγκεκριμένα, θα φτάσει τα 4 μέτρα μπόι και θα φέρει το ταιριαστό όνομα BIG POTATO.

Όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο ειδώλιο έχει ενθουσιάσει όλους τους απανταχού λάτρεις της πατάτας:

Φωτογραφία του Δημήτρη Τοκαρή

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, διάφοροι άρχισαν να κοροϊδεύουν:

Από την άλλη, ο κ. Τάσου έχει πιάσει τη φάση. Μιλώντας στο SigmaLive, προέβλεωε ότι η πατάτα θα κάνει το Ξυλοφάγου hot προορισμό επειδή όλοι οι τουρίστες θα θέλουν να βγάλουν φώτο με τη BIG POTATO.

Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να το δούμε στο TripAdvisor.

 

Best of internet