Quantcast
THE STREAM

Ειδοποίηση για περσινή κακοκαιρία έστειλε το 112 στην Κέρκυρα που έχει ήδη μουσκέψει από φετινή

Ένα κάποιο lag μπορούμε να παρατηρήσουμε στις ενημερώσεις του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας


THE NEWSROOM · 7 Οκτωβρίου 2021

Τα ενίοτε εκκωφαντικά μηνύματα του 112 είναι ένας από τους αγαπημένους μας νεωτερισμούς μέσα στο 2020/21, αν και ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2019. Η αλήθεια είναι ότι έκαναν ένα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) υπερβολικά δυνατό μπάσιμο στην καθημερινότητά μας για να τα αγνοήσουμε:

Anyway, ενάμιση χρόνο μετά τα πράγματα έχουν γίνει πιο τυπικά και ο ενθουσιασμός για τα μηνύματα του 112 όλο και μειώνεται. Αυτό πιθανώς να βγαίνει και στον κόσμο που το τρέχει, με αποτέλεσμα να μην έχουν καν κουράγιο να γράψουν καινούριες ειδοποιήσεις.

Γιατί αυτό ακριβώς έγινε στο Ιόνιο, σύμφωνα με το τοπικό μέσο της Κέρκυρας, CorfuPress. Σύμφωνα με το website, το μήνυμα για την (φετινή) κακοκαιρία «Αθηνά» που έστειλε το 112 στους Κερκυραίους περιείχε ένα link που οδηγούσε στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας που είχαν σταλεί στους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς για την (περσινή) κακοκαιρία «Ιανός» (στις 17/9/2020, αν έχετε την απορία). Το CorfuPress αναφέρει επίσης ότι η ειδοποίηση δεν έφτασε καν σε όλους τους κατοίκους της Κέρκυρας.

Αυτό ήταν το μήνυμα:

«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 6-10-2021, 21:55.

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν. Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.»

Υπενθυμίζουμε ότι η Κέρκυρα έχει ήδη φάει χοντρή βροχή:

Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει η δουλειά του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας λίγο πιο inspiring, μια λύση θα μπορούσε να είναι το να στέλνουν ειδοποιήσεις με τη μορφή των Insta stories ή ακόμη καλύτερα, να γίνουν TikTokers.

 

Best of internet