Quantcast
THE STREAM

Δάκρυσε το κοινό με την παράσταση του Λιγνάδη στις φυλακές, μας ενημερώνει το STAR

Απίστευτα συγκινητική η πατριωτική παράσταση με τους δύο κατηγορούμενους για βιασμό ανηλίκων συντελεστές


THE NEWSROOM · 28 Σεπτεμβρίου 2021

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε από το βασικό: Ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε όντως σκηνοθέτης (και ηθοποιός) στις φυλακές Τριπόλεως. Κοινώς, τα αστεία έγιναν πραγματικότητα, αν και δυστυχώς δε συμμετείχε ο επίσης κρατούμενος εκεί Πέτρος Φιλιππίδης. Από την άλλη, στο θίασο του Δημήτρη Λιγνάδη ανήκε κι ο 38χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης. Πιο συγκεκριμένα,ο κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων σκηνοθέτης και ηθοποιός ανέβασε μέσα στις φυλακές Τρίπολης μια παράσταση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Η παράσταση τους έφερε τον τίτλο «Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς» και ανέβηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 19:30, με κοινό κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είχαν βάρδια. Την επόμενη μέρα δόθηκε μία ακόμα παράσταση, την οποία παρακολούθησαν και high profile πρόσωπα από την περιφέρεια.

Πως ξέρουμε αυτά τα σημαντικά νέα από τον χώρο των τεχνών; Από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο STAR (δείτε όλο το βίντεο εδώ), όπου παρακολουθήσαμε και ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό δρώμενο. Εκεί μάθαμε ότι ο Λιγνάδης έκανε τον Κολοκοτρώνη, η παράσταση ήταν πολύ συγκινητική, ότι ο προπονητής ιστοπλοΐας έκανε τον κόσμο να δακρύσει με τον μονόλογό του. Επίσης, μας πληροφόρησαν ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές έχουν γίνει επίσης και αγιογράφοι και άλλα πράγματα, ότι ο κ. Λιγνάδης πρέπει να λαμπαδεύσει την υποκριτική του ικανότητα στους άλλους κρατούμενους και άλλα πράγματα.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος:

«Ήταν συγκινητική, έγινε στο προαύλιο των φυλακών και εντάχθηκε στο πλαίσιο τον εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Μετείχαν 12 έγκλειστοι, προφανώς ερασιτέχνες, με ρόλους που σου έδιναν την εντύπωση πως πρόκειται για επαγγελματίες. Ο κ. Λιγνάδης ήταν σκηνοθέτης και αφηγητής της παράστασης.»

Όταν ο κ. Λαμπρόπουλος μίλησε, η κ. Κουτσελίνη τον ρώτησε αν όντως δάκρυσε στην παράσταση αυτός και οι υπόλοιποι επίσημοι. Όπως καταλαβαίνετε, το κανάλι είχε καλές πληροφορίες για το πόσο συγκινητική ήταν η παράσταση, η οποία συγκίνησε επειδή είχε να κάνει με την πατρίδα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης. Ο πολύ συγκινητικός ηθοποιός μάλιστα τελικά ήταν ο 38χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης. Καταλαβαίνετε έτσι, ήταν μια απίστευτα καλή παράσταση, πήγε το δάκρυ κορόμηλο.

Πιστεύουμε ότι είναι καλή αρχή κι ότι ότι το STAR θα κάνει ρεπορτάζ για όλες τις θεατρικές παραστάσεις στις φυλακές. Ακόμα κι όταν δεν συμμετέχουν σελέμπριτι κρατούμενοι που θα κάνουν αυτές τις μέρες προσφυγή για να βγουν από τη φυλακή, όπως ο κ. Λιγνάδης, ο οποίος δεν έχει δικαστεί ακόμη για τους κάμποσους βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.

Εσείς συγκινηθήκατε ή είστε τίποτε απάτριδα κτήνη χωρίς ψυχή και συναισθήματα;

Best of internet