Quantcast
THE STREAM

Ανασχηματισμός: Με τη μάνικα στο χέρι μένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνεχίζει τον τουρισμό ο Κικίλιας

Βγαλμένες από τη ζωή οι αλλαγές του κόουτς Μητσοτάκη στον ανασχηματισμό που έκανε στο επιτελικό του κράτος


THE NEWSROOM · 31 Αυγούστου 2021

Μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές έκανε στο ρόστερ της ομάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν όψει της σίγουρα δύσκολης περιόδου που έχουμε μπροστά μας, ο πρωθυπουργός έκανε μερικές κρίσιμες αλλαγές στο κατά τα άλλα άφθαρτο επιτελικό κράτος: Για παράδειγμα, ένα χρόνο μετά το hot πούσι στις Μυκήνες, η Λίνα Μενδώνη (η οποία διακρίθηκε και για τον εκπληκτικό της χειρισμό στην υπόθεση Λιγνάδη) παραμένει αμετακίνητη.

Σε κάθε περίπτωση, η πιο ηχηρή απόσυρση είναι αναμφίβολα αυτή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τα επιτεύγματά του υπουργού ήταν πολλά: Ο υπουργός πέτυχε να πέφτει βρωμόξυλο από αστυνομικούς σε κάθε πιθανή κι απίθανη γωνιά της χώρας, ενώ παράλληλα υπήρξε προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια των γιγαπυρκαγιών του Αυγούστου, οι οποίες κατέστρεψαν αχανείς εκτάσεις, ενώ το κράτος σε πολλές περιστάσεις σφύραγε κλέφτικα.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν εκτίμησαν την αφοσίωσή του, την οποία ο ίδιος ανέδειξε μέσω της θρυλικής ανακοίνωσης για τη μάνικα που κρατά στα στιβαρά του χέρια:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών.»

Λογικά τώρα θα τον χειροκροτά κι αυτόν ο κόσμος όπως θα φεύγει:

Κρίμα που χάθηκε έτσι αυτό το ταλέντο. Την καρέκλα του θα ζεσταίνει πλέον ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Η άλλη hot αλλαγή ήταν η μεταφορά του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού, ώστε να κάνει κι επίσημα αυτό στο οποίο ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιρετικός.

Αν μη τι άλλο, η ατάκα για αντισυλληπτικά ήταν προοικονομία αυτής της κίνησης:

Η διακριτική του παρουσία στο υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε πρακτικά παραχωρήσει μαζί με τα κλειδιά στους Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Κοντοζαμάνη, θα αντικατασταθεί από την όχι και τόσο διακριτική παρουσία του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος εκτός από κομβικά για τη δημόσια υγεία όπως η απαγόρευση των αμβλώσεων, θα μπορεί να προωθήσει και κρίσιμες πτυχές των ιατρικών επιστημών όπως την ευγονική.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι άμα θέλει, είναι κι αυτός μια χαρά διακριτικός:

Το τρίτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς φεύγει από την Πολιτική Προστασία (η οποία γίνεται υπουργείο με υπουργό τον διάδοχο του ΠανοΚαμμένου στο ΥΠΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη) για να γίνει υφυπουργός Άμυνας. Το σίγουρο είναι ότι γουστάρει πολύ στρατιωτικό στιλάκι και στολές, οπότε μπορούμε να υπολογίζουμε σε εσθέτιξ που έχουμε να ζήσουμε από την εποχή του προαναφερθέντα πολεμάρχου των ΑΝΕΛ.

Best of internet