Quantcast
THE STREAM

Με εικόνα του Spike Lee αποχαιρέτησε ο ΣΚΑΪ τον μεγάλο μουσικό Lee “Scratch” Perry

50% ακριβές αποδείχθηκε το ρεκβιέμ του ΣΚΑΪ για τον Τζαμαϊκανό θρύλο της ρέγκε και της νταμπ


THE NEWSROOM · 30 Αυγούστου 2021

Μια τεράστια απώλεια βίωσε χτες η παγκόσμια reggae και dub κοινότητα: Ο θρυλικός Τζαμαϊκανός μουσικός και παραγωγός Lee “Scratch” Perry έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Η επίδραση που είχε τόσο στις προαναφερθείσες μουσικές, όσο και σε πολλές άλλες, από το post-punk μέχρι το hip-hop, είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη. Μεταξύ άλλων, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκτόξευση της καριέρας του Bob Marley.

Όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Keith Richards των Rolling Stones:

«Είναι ο Σαλβατόρ Νταλί της μουσικής. Είναι ένα μυστήριο. Ο κόσμος είναι το μουσικό του όργανο. Απλά πρέπει να ακούσεις

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα, Andrew Holness, έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου μουσικού. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο θάνατός του απασχόλησε μουσικά και μη ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Ένα από αυτά που έγραψαν στην Ελλάδα για τον κ. Perry ήταν το website του αγαπημένου μας ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΪ ανέβασε ένα εκτενές κείμενο για τον θάνατο του «Σαμάνου της ρέγκε και μάγου του στούντιο», όπως τον χαρακτήρισε. Το μόνο θεματάκι είναι ότι στην εικόνα του άρθρου βρέθηκε ένας άλλος Lee. Μάλιστα, ήταν Lee στο επώνυμο, ούτε καν στο όνομα. Γιατί ο ΣΚΑΪ έβαλε στο άρθρο την εικόνα του γνωστού σκηνοθέτη, Spike Lee:

Το tweet τελικά κατέβηκε, αλλά κρατήσαμε αρχείο τόσο το ίδιο, όσο και κάποιες από τις απαντήσεις, έτσι για ιστορικούς λόγους:

Ένα σχετικό σχόλιο υπάρχει και στην ιστοσελίδα, πριν η φωτογραφία αλλάξει προς το σωστότερο:

Αν μη τι άλλο,  στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας έτυχε και τσεκάραμε πως λέγονται κανονικά οι δύο διάσημοι άνδρες (εννοώντας το πλήρες όνομά τους). Ο μεν σκηνοθέτης λέγεται Shelton Jackson “Spike” Lee, ο δε μουσικός λέγεται Rainford Hugh “Scratch” Perry.

Κάτι κερδίσαμε και σήμερα, ευχαριστούμε ΣΚΑΪ.

 

 

 

Best of internet