Quantcast
THE STREAM

Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών ο πρώτος ΠΑΣΟΚος / τράπερ, Άκης Τσοχατζόπουλος

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έκανε μεγάλη ζωή και μπήκε φυλακή για μίζες αποδήμησε εις τόπον χλοερόν


THE NEWSROOM · 27 Αυγούστου 2021

Τα εγκόσμια αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί ο πάλαι ποτέ υπουργός Αμύνης και ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Άκης, όπως έγινε γνωστός σε φίλους και οχτρούς, ήταν για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε συνεχώς σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έγινε υποψήφιος μέχρι και για πρωθυπουργός όταν παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν επίσης γνωστός για τα υπερηχητικά (α λα F-16) ζεϊμπέκικά του:


Φυσικά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν χόρευε απλά. Η υπερλούξ γαμήλια δεξίωση για τον γάμο του με τη Βίκυ Σταμάτη στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Παρίσι (λέγεται ότι κόστισε κάπου 2,5 δις δραχμές) έδειχνε ότι ο Άκης ξέρει πως να φτιάχνει τη ζωή του (με τα λεφτά των άλλων).

Όχι ότι αυτό τους πτοούσε. Όπως είχε δηλώσει εκείνη την εποχή ο υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ:

«Διερωτώμαι πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν ο γάμος μου,στις πραγματικές του διαστάσεις,με τη συμμετοχή 15 ατόμων και τη διαμονή μου για δύο ημέρες στο Παρίσι ,απέναντι στο αισχρό μυθιστόρημα περί μυθικών δεξιώσεων με εκατοντάδες καλεσμένους.»

Ή και πιο μετά:

Μην την κατηγορείτε, περνάνε δύσκολα:

«Από τις δύο συντάξεις που παίρνει ο κ. Τσοχατζόπουλος – η μία του βουλευτού και η άλλη του πολιτικού μηχανικού/οικονομολόγου- του επιτρέπεται να παίρνει το ακατάσχετο ποσό, το οποίο είναι 1200 ευρώ από την εκάστοτε σύνταξη. Εκ των οποίων τα 1000 ευρώ καταβάλλονται κάθε μήνα για τα σχολικά δίδακτρα και τις σχολικές υποχρεώσεις του παιδιού μας.

Τα βγάζουμε πέρα με πάρα πολλές στερήσεις, με άπειρα προβλήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που με κάποιο τρόπο μας ευεργετούν σε στιγμές που έχουμε την απόλυτη ανάγκη. Άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά όχι του φιλικού.»

Γιατί όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια. Επικαλούμενος προβλήματα υγείας αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018 και γενικά υπήρξε ένα πηγαινέλα στη φυλακή για τον κάποτε πανίσχυρο ορθόδοξο ΠΑΣΟΚο.

Που ήταν άραγε οι παλιοί του φίλοι;

Πως απαντούσε ο ίδιος ο Άκης στις κατηγορίες για μίζες; Περήφανα, φυσικά:

Θα μπει στη χορευτική ομάδα της μεγάλης μπάντας του ουρανού:

Best of internet