Quantcast
THE STREAM

Ομαδική προβολή του 300 για τα 2501 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών θα δει η Σπάρτη

Την τιμητική του θα έχει το διάσημο ντοκιμαντέρ του Ζακ Σνάιντερ για την αρχαία Λακεδαίμωνα


THE NEWSROOM · 24 Αυγούστου 2021

Τη δική της, προσωπική σχέση με την ταινία «300» του Ζακ Σνάιντερ φαίνεται ότι έχει η Σπάρτη. Η πρωτεύουσα της Λακωνίας δείχνει να αγαπά πολύ το action film του 2007, το οποίο δεν δίστασε καθόλου να ενσωματώσει στις διάφορες πατριωτικές φασούλες που γίνονται (ακόμη πιο συχνά σε σχέση με παλιά) από πέρσι. Το ότι ελάχιστη σχέση με την ιστορική πραγματικότητα όχι, δεν είναι πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι ο Δήμος Σπάρτης είχε φέρει τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Τζέραρντ Μπάτλερ για να γιορτάσει μαζί με τους σύγχρονους Σπαρτιάτες την λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ναι, το θέαμα ήταν όσο υπέροχα γραφικό θα μπορούσε να είναι:

Όμως ο έρωτας με τον Τζέραρντ Μπάτλερ ως Λεωνίδα δε θα μπορούσε να σταματήσει εκεί. Πιστή στην παράδοση, η πόλη της Σπάρτης έβαλε και φέτος το «300» στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Μάχης των Θερμοπυλών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 24 έως 28 Αυγούστου στη Σπάρτη. Ναι, τι είναι 2501 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι του Δήμου Σπάρτης, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Δούκας και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος καλούν τους πολιτές σε δημόσια προβολή του «300» στις 27/8, στις 9:30 το βράδυ. Η προβολή προφανώς και θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, τι νομίζατε, ότι θα κρυφτεί τέτοιο υπερθέαμα;

Αυτή είναι η σχετική δημοσίευση και η αφίσα:


Προλαβαίνετε να κανονίσετε τις διακοπές γύρω από αυτό, αγαπητές φίλες και φίλοι.

Best of internet