Quantcast
THE STREAM

Εταιρεία παραγωγής παίρνει ηθοποιούς ως γκαρσόνια σε οντισιόν, τους βάζει να δουλέψουν κανονικά

100% αληθινός ήταν ο αρραβώνας στον οποίο κλήθηκαν να παίξουν κάποιοι επαγγελματίες ηθοποιοί


THE NEWSROOM · 8 Ιουλίου 2021

Ένα εκπληκτικό και παράλληλα εκπληκτικά Ελληνικό σκηνικό δημοσιοποίησε η συνδικαλιστική παράταξη Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (δραστηριοποιείται στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών – ΣΕΗ). Σύμφωνα με την καταγγελία της παράταξης, γνωστή εταιρεία παραγωγής και διοργάνωσης εκδηλώσεων κάλεσε ηθοποιούς, μουσικούς και άλλους εργαζόμενους σε δοκιμαστικό γύρισμα, στο οποίο θα έπαιζαν τους σερβιτόρους σε γλέντι αρραβώνα.

Το γύρισμα κράτησε 10 λεπτά και στη συνέχεια το συνεργείο έφυγε. Σε εκείνο το σημείο οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι ο αρραβώνας ήταν τελείως αληθινός: Πιο συγκεκριμένα ήταν ο αρραβώνας ατόμου κοντινού σε κάποιον από τους υπεύθυνους της παραγωγής. Φυσικά, η παραγωγή ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που έκαναν, δηλαδή να δουλέψουν στο catering και να εξυπηρετούν τους καλεσμένους.

Με βάση το FB post αλλά και τα σχόλια του, οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες. Κάποιοι φαίνεται να διαμαρτυρήθηκαν έντονα, οπότε πήραν κάποια (μικροσκοπική) αποζημίωση για το acting τους από την παραγωγή.

«Αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, η εν λόγω παραγωγός έβγαλε εβδομήντα ευρώ να τα μοιραστούν.»

Κάποιοι άλλοι φαίνεται ότι έκατσαν μέχρι τις 12 το βράδυ, επειδή υπήρχαν κι άλλα γυρίσματα που έπρεπε να γίνουν. Ή δεν υπήρχαν, ποιος ξέρει:

«Φαίνεται πως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, η εργοδοσία αρχίζει να εξαντλεί τα περιθώρια της φαντασίας, δείχνοντας καθαρά το τοπίο που ετοίμασαν για τον κλάδο μας, κυρίως στο οπτικοακουστικό.

Έτσι, γνωστή εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και διοργάνωσης εκδηλώσεων, κάλεσε ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους κατόπιν επιλογής, για δοκιμαστικό γύρισμα. Κατά το γύρισμα, οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν, έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους σε μια δεξίωση αρραβώνα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του γυρίσματος και αφού αυτό διήρκεσε 10 περίπου λεπτά, μετά την αποχώρηση του συνεργείου, οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΡΑΒΩΝΑ, οικείου προσώπου της παραγωγής όπου κλήθηκαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν εκ μέρους του catering και να σερβίρουν τους καλεσμένους!!! Αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, η εν λόγω παραγωγός έβγαλε εβδομήντα ευρώ να τα μοιραστούν.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στην εν λόγω “κυρία”, πρόεδρο της εταιρείας.. αν νομίζετε πως τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά, που εμπαίζουν τους εργαζόμενους με το χειρότερο τρόπο, θα περάσουν έτσι στο απυρόβλητο είστε γελασμένη.

Σας προειδοποιούμε κι εσάς και συνολικά όλη την εργοδοσία του χώρου που ξεσαλώνει και «κάνει πάρτυ» στις πλάτες των εργαζομένων.
Γνωρίζουμε ποιοί και πώς σας κακόμαθαν διαχρονικά. Αυτά όμως που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Θα μας βρείτε μπροστά σας. Και να είστε σίγουροι, πως στην επόμενη δεξίωσή σας δεν θα κάνουμε τους σερβιτόρους…»


Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στη χώρα αγαπητές φίλες και φίλοι, είναι όλοι ηθοποιοί.

Best of internet