Quantcast
THE STREAM

Καθιστούς γάμους με χορευτικά ΜΟΝΟ από τους νιόπαντρους πιθανώς φέρνει η κυβέρνηση

Όλο και πιο specific γίνονται οι οδηγίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση της κοινωνικής ζωής


THE NEWSROOM · 7 Ιουλίου 2021

Όλο και πιο κωμικά συνεχίζεται η επιστροφή στην α λα Χαρδαλιάς τάξη πραγμάτων από την οποία κανείς δεν ξέρει αν και πότε φύγαμε ποτέ. Εκτός από τις νέες διατάξεις περί υποχρεωτικά καθήμενων στα μπαρ, η κυβέρνηση ήρθε να προσθέσει άλλη μια βαθιά φιλοσοφημένη οδηγία που θα μας μείνει αξέχαστη.

Πιο συγκεκριμένα,  ΜΜΕ αναφέρει ότι η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα θα έρθει εντός της ημέρας. Αυτή θα περιλαμβάνει ειδική ρύθμιση που θα αναφέρει ρητά ότι ο μόνος χορός που θα επιτρέπεται είναι ο πρώτος χορός του ζευγαριού. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το πως ακριβώς θα ρυθμίζεται αυτό, όμως το σημαντικό είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι θα κάθονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 1η Ιουλίου το όριο προσκεκλημένων σε γάμους και βαφτίσεις έχει αυξηθεί από τα 100 στα 300 άτομα και αυτό δεν αλλάζει, απλά η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δικαίωμα στο χορό θα έχει μόνο οι φρεσκοπαντρεμές. Είναι μια φανταστική περίοδος για την κυβέρνηση, η οποία απαγόρευσε ξανά τους όρθιους στα μπαρ (τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς δεν είχε επιτρέψει κάτι τέτοιο) και τώρα φροντίζει ώστε να μπουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πράγματα όπως ο πρώτος χορός των νιόπαντρων.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε να τονίσει ότι η υποχρεωτική μάσκα δεν καταργήθηκε ποτέ βρε χαζούλικα:

«H χαλαρότητα των καλοκαιρινών ρυθμών δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό, σε σχέση με την τήρηση μέτρων προστασίας, έναντι της πανδημίας. Απαλλαγή από την υποχρέωση χρήσης μάσκας, δεν υπήρξε ποτέ.»

 

 

Best of internet