Quantcast
THE STREAM

Την παρουσίαση του νέου αριστουργήματος ακύρωσε η Χρυσηίδα Δημουλίδου λόγω post της για τα Γλυκά Νερά

Κάποιοι απαίσιοι άνθρωποι δεν άφησαν την Χρυσηίδα Δημουλίδου να εκφράζει τη γνώμη της, όποια κι αν είναι αυτή


THE NEWSROOM · 29 Ιουνίου 2021

Τρομερό πλήγμα έχει δεχτεί αυτές τις μέρες η ελληνική λογοτεχνία, παρότι ο καύσωνας έχει ενισχύσει ιδιαίτερα το διάβασμα στις παραλίες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως βιβλιόφιλοι είναι ότι η βασίλισσα της λογοτεχνίας της χώρας δε μπορεί να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο, διότι κάποιοι απαίσιοι άνθρωποι την κρίνουν.

Μιλάμε φυσικά για την αγαπημένη μας Χρυσηίδα Δημουλίδου, η οποία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την εμφάνιση της στην Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, στις 7 Ιουλίου, διότι δέχεται απειλές. Όπως μάλιστα λέει χαρακτηριστικά η ίδια, δέχεται άδικο εξευτελισμό, διότι κάποιος παρεξήγησε την αγάπη της και την προσφορά της για τον άνθρωπο.

Αυτή ήταν η χτεσινή της δημοσίευση στο Facebook:

«ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ

Αγαπημένοι μου, φίλοι, αναγνώστες.
Λυπάμαι πάρα πολύ όμως αναγκάζομαι να ακυρώσω την εμφάνιση μου στην Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης, στις 7 Ιουλίου, όπως και σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις, διότι δέχομαι μηνύματα με ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ αν εμφανιστώ εκεί.
Ως εκ τούτου, τόσο εγω όσο και οι οργανωτές της εκδήλωσης θεωρούν πως δεν πρέπει να παρευρεθώ για την ασφάλεια μου. Όλα τα μηνύματα με τα ονόματα και τις απειλές, έχουν φωτογραφηθεί και θα παραδοθούν εκεί που πρέπει.
Λυπάμαι αφάνταστα για αυτή την ακύρωση, περίμενα πως κι πώς να σας ξανασυναντήσω όμως δεν θέλω να διακινδυνεύσετε και εσείς οι ίδιοι εξ αιτίας μου…Αισθάνομαι τόσο άσχημα, δέχομαι τέτοιο άδικο εξευτελισμό, που φοβάμαι μη βρεθώ σε κάποιο νοσοκομείο. Στα αλήθεια, γιατι να συνεχίζεις να ζεις σε τέτοιο κόσμο όταν η αγάπη σου και προσφορά για τον άνθρωπο μεταφράζεται ως κακό; Πόσο λυπάμαι…»»


Πως ξεκίνησε όλο αυτό το hate, θα ρωτήσετε. Η αρχή του κακού ήταν όταν η διακεκριμένη εγκληματολόγος αποφάσισε να τοποθετηθεί για την άγρια γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά. Η κ. Δημουλίδου είχε αναπτύξει σε βάθος μια δικιά της θεωρία, σύμφωνα με την οποία το έγκλημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δεν ήταν αποκρουστικό, επειδή ο 33χρονος πιλότος έχασε την ψυχραιμία του επειδή τσακωνόταν συνεχώς με την δολοφονημένη.

Για την ακρίβεια, τόνισε ότι μάλλον δεν ήθελε καν να τη σκοτώσει:

«Δεν πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, πρόκειται για πνιγμό με μαξιλάρι, ούτε καν στραγγαλισμό. Η λέξη ειδεχθές ανήκει σε εγκλήματα που εμπεριέχουν ιδιαίτερο βασανισμό, τεμαχισμό, αίματα, φρικτές εικόνες. Για μένα, τώρα που ξεκαθάρισαν τα πράγματα, είναι ένα έγκλημα που έγινε σε κατάσταση ψυχικής φόρτισης, κοινώς θόλωσε το μυαλό, κάτω από συνεχόμενες καθημερινές εντάσεις.

Πιστεύω πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει, ούτε να στερηθεί το παιδί τους τη μητέρα του κι εκείνον. Παίζει και να υποψιαζόταν πως είχε βρει ήδη τον αντικαταστάτη του. Όμως η εγκληματική πράξη είναι δικάσιμος και ο νόμος επιβάλει να τιμωρηθεί όπως του αξίζει διότι πέρα από δολοφονία, εμπεριέχει παραπλάνηση Αρχών, βασανισμό και θανάτωση ζώου εν ψυχρώ.»

Είναι απίστευτο ότι ο κόσμος βρίζει την Χρυσηίδα Δημουλίδου επειδή απλά είπε τη γνώμη της, η πολιτική ορθότητα θα καταστρέψει μέχρι και τη λογοτεχνία όπως πάει το πράγμα.

Best of internet