Quantcast
THE STREAM

Δεν σώζει πια η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους (πιθανώς) θα αποφασίσει η κυβέρνηση

Η απόσυρση της υποχρεωτικής μάσκας πιθανώς να έρθει και μέσα στη εβδομάδα


THE NEWSROOM · 22 Ιουνίου 2021

Μετά από κάμποσους μήνες, η σοφή κυβέρνηση έκρινε ότι πιθανώς να μη χρειάζεται πια να φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Η αλήθεια είναι ότι θα μας λείψει η αίσθηση του να φοράμε μάσκα ενώ περπατάμε μόνοι μας σε έναν έρημο δρόμο (και να κινδυνεύουμε με πρόστιμο αν δεν το κάνουμε), όμως γι’ αυτό έχουμε κράτος, για να διευθύνει τη ζωή μας με σοφία, καλοσύνη, αυστηρότητα και ακατανόητες αποφάσεις που είμαστε ανάξιοι να καταλάβουμε.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι είμαστε «κοντά» σε αυτό, γιατί δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες και να ζητάμε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από τα ΜΜΕ σχετικά με το τι θα παίξει με τις μάσκες, η κ Πελώνη είπε το εξής:

«Όλοι ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, ανάλογα και με τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση, που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί έχοντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών.»

Με λίγη μαντική, υποθέτουμε ότι η επιτροπή (γιατί προφανώς αυτή παίρνει τις αποφάσεις και δεν έχουμε ποτέ δει εντάσεις μεταξύ αυτής και της κυβέρνησης) θα το συζητήσει αύριο 23/6 ή μεθαύριο 24/6. Προφανώς η μάσκα δε θα φύγει από τη ζωή μας γενικά κι από τους εσωτερικούς χώρους ειδικά, κι επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν θα πρέπει να έχει κάνει κανείς εμβόλιο για να βγάλει τη μάσκα, όμως σκηνές που αγαπήσαμε σαν τις παρακάτω μάλλον θα αρχίσουν να εκλείπουν:

 

Άμα θέλετε μάσκες παντού, να περιμένετε τις Απόκριες.

Best of internet