Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, το Μέρα25 παραπονιέται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του βούτηξε το χελιδόνι του

Οι πρώην συνοδοιπόροι του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται ότι ζήλεψαν το logo του κόμματός του


THE NEWSROOM · 31 Μαΐου 2021

Beef για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μεταξύ ΜέΡΑ25 και ΣΥΡΙΖΑ. Η όλη κόντρα έχει να κάνει με το βασικό logo του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο είναι ένα χελιδόνι:

Σύμφωνα με το ίδιο το ΜέΡΑ25, η ιδέα άρεσε τόσο πολύ στους πρώην συντρόφους του Γιάνη Βαρουφάκη που αποφάσισαν να την δανειστούν, χωρίς καν να δείξουν το απαραίτητο ρισπέκτ. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν μια κοντινή παραλλαγή του εν λόγω χελιδονιού για ένα site που έχει να κάνει με Έλληνες του Εξωτερικού (ΕτΕ): το (ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ, apparently) apodimoi.org.

Τέτοια φάση, αλλά με χελιδόνια:

Τώρα εμείς κριτές στο εν λόγω fight δε θα γίνουμε, οπότε απλά θα μεταφέρουμε την αγανακτισμένη δήλωση του Μέρα25:

«Είναι αλήθεια ότι το χελιδόνι του ΜέΡΑ25 αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερη συμβολική αξία. Λένε ότι η μίμηση είναι το καλύτερο κομπλιμέντο. Υπάρχουν όμως όρια. Κι αυτά τα ξεπέρασε ο νεόκοπος, προφανώς ΣΥΡΙΖΑϊκός, ιστότοπος apodimoi.org, που υποκλέπτει καταφανώς το επίσημο, κατοχυρωμένο λογότυπο του ΜέΡΑ25 με στόχο να ελκύσει απόδημους που, διαφορετικά, θα έμεναν μακριά από εκδηλώσεις της “ομάδας”, στις οποίες παρελαύνουν αναγνωρίσιμα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΜέΡΑ25 επικοινωνήσαμε τόσο με τον ιστότοπο όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ και, ευγενικά, τους ζητήσαμε να αφήσουν ήσυχο το χελιδόνι μας – να κατεβάσουν τον λογότυπό μας από την σελίδα τους. Ελπίζουμε να κάνουν το σωστό, πρωτίστως απέναντι στους απόδημους που αρκετά, και αρκετοί, πασχίζουν να χειραγωγήσουν.»

έν

Best of internet