Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε τα κολλητά τζιν και τη χαίτη λασπωτήρα

Στη λογική Υπουργείου Μόδας φαίνεται ότι κινείται η αγαπημένη μας χώρα της Μέσης Ανατολής


THE NEWSROOM · 27 Μαΐου 2021

Την τομή στη μόδα που όλες και όλοι περιμέναμε έκανε η πρωτοπόρος Βόρεια Κορέα, αγαπητές φίλες και φίλοι. Η Κορέα της καρδιάς μας αποφάσισε να απαγορεύσει τα κολλητά τζιν, τα οποία θεωρεί σύμβολα του «καπιταλιστικού τρόπου ζωής». Εκτός από τα συγκεκριμένα απομεινάρια των 00s, η μπάλα πήρε επίσης τις χαίτες τύπου λασπωτήρα και κάποια είδη πίρσινγκ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap, το πρώτο βήμα ήταν ένα δημοσίευμα μιας κρατικής εφημερίδας της χώρας, της Rodong Sinmum, το οποίο προειδοποιούσε ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε η χώρα να μην καταληφθεί από την «καπιταλιστική κουλτούρα». Το εν λόγω άρθρο εξέφραζε την ανησυχία ότι οι νεαροί Νοτιοκορεάτες γουστάρουν όλο και περισσότερο τη Δυτική μόδα.

Όπως ανέφερε το δημοσίευμα:

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το μικρότερο σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε για να τα ξεφορτωθούμε.»

Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι έκανε η κυβέρνηση. Από τα «μη σοσιαλιστικά» κουρέματα, μόνο 15 δεν έχουν απαγορευθεί ενώ κυκλοφόρησε επίσης και μια οδηγία για το τι εστί σωστό κούρεμα. Σύμφωνα με έγγραφα της Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Νεολαίας, τα οποία είδε η Rodong Sinmum, θα απαγορευθούν επίσης οι χαίτες, τα καρφάκια και τα βαμμένα μαλλιά.

Για την ακρίβεια, ο Guardian αναφέρει ότι τα μέλη της κρατικής νεολαίας συχνά λειτουργούν σαν κυριολεκτική fashion police: Είναι εντός του ρόλου τους να μην αφήνουν τον κόσμο να φοράει υπερβολικά «ξένα» ρούχα. Μερικά ακόμη απαγορευμένα items, σύμφωνα τουλάχιστον με την βρετανική tabloid Metro, είναι τα piercing στη μύτη και τα χείλη, τα κολλητά τζιν και τα t-shirt με μάρκες.

Εντάξει, μπορεί και να μην είναι τόσο κακή ιδέα:

 

Best of internet