Quantcast
THE STREAM

Η ΕΛΑΣ υποδύεται τον Μπόμπ τον Μάστορα, φράζει με τσιμεντόλιθους το θέατρο «Εμπρός»

Μία διαφορετική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα οι λάτρεις της θεατρικής τέχνης


THE NEWSROOM · 19 Μαΐου 2021

Άλλο ένα πλήγμα κατά της διάχυτης ανομίας κατάφερε σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Ελληνική Αστυνομία. Το γνωστό κι επιτυχημένο ντουέτο αποφάσισε ότι παρότι όλα τα θέατρα είναι κλειστά, κάποια πρέπει να είναι πιο κλειστά από τα άλλα. Έτσι, η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί ανακατέλαβε ένα διαβόητο κρησφύγετο παρανόμων της Αθήνας, το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Το κτήριο, το οποίο έχει ηλικία σχεδόν 90 χρονών και έχει κηρυχτεί διατηρητέο από το 1989, είχε εγκαταλειφθεί για 5 περίπου χρόνια όταν μετατράπηκε σε κατειλημμένο κοινωνικό χώρο με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή. Ακριβώς πριν εγκαταλειφθεί είχε υπάρξει στέγη της Εταιρείας Θεάτρου «Εμπρός». Εντέλει τη διεύθυνση ανέλαβε μια εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση, η οποία και διαχειριζόταν τον χώρο μέχρι τον τελικό ερχομό της ΕΛΑΣ, η οποία είχε προσπαθήσει να καταργήσει την κατάληψη άλλες δύο φορές.

Όπως αναφέρει η ΕφΣυν:

«Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας.»

Παρά τα άνομα vibes που όπως τονίσαμε και παραπάνω στον χώρο, το θέατρο δεν λειτουργούσε τον τελευταίο χρόνο λόγω κάποιου κορωνοϊού. Έτσι, η Αστυνομία βρήκε την ευκαιρία να δώσει αυτή παράσταση: Απέκλεισε, εκκένωσε και σφράγισε τον χώρο.  Η εντολή δόθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Μάλιστα, στο θέατρο σκιών που έλαβε χώρα σήμερα, το πρωί η ΕΛΑΣ έφερε οικοδόμους για να φράξουν την είσοδο με τσιμεντόλιθους:

Φωτογραφία από τη σελίδα του facebook της εικαστικού, Άννας Λάσκαρη.



Για τους λάτρεις της επιθεώρησης.

Best of internet