Quantcast
THE STREAM

Με SMS θα ενημερώνονται για λεπτομέρειες της Πανωλεθρίας οι μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Η κυβέρνηση επιστράτευσε την υψηλή τεχνολογία και στο ζήτημα της ενημέρωσης των υποψηφίων για τις εξετάσεις


THE NEWSROOM · 18 Μαΐου 2021

Παρότι για τα δεδομένα του 2021 το SMS θεωρείται σχετικά παλιομοδίτικο, φαίνεται ότι έχει έρθει για να μείνει στη ζωή μας. Ο βασικός λόγος είναι ότι η κυβέρνηση έχει ενθουσιαστεί μαζί του και φαίνεται ότι ψάχνει νέους τρόπους να το αξιοποιήσει ξανά, παρά την απόσυρση του 13033 και των μηνυμάτων προς αυτό που όλες και όλοι αγαπήσαμε.

Έτσι, σκέφτεται να καταργήσει την παραδοσιακή μάζωξη στο σχολείο όπου οι μαθητές να μαθαίνουν το μέγεθος και τον προορισμό της πανωλεθρίας τους. Ξέρετε σε τι αναφερόμαστε:

Πιο συγκεκριμένα, από φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα ενημερώνονται με SMS τόσο για το που πέρασαν, όσο και για το τι βαθμολογία έπιασαν. Αυτό αποφασίστηκε χτες, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Η εν λόγω σύσκεψη υπόσχεται επίσης ισχυρό ίντερνετ σε όλα τα σχολεία της επικράτειας:

– Αναβάθμιση των κυκλωμάτων πρόσβασης των σχολείων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό κύμα αναβαθμίσεων συνδέσεων των σχολικών μονάδων: 29% των σχολείων έχουν σύνδεση ADSL έως 24 Mbps, 60% των σχολείων έχουν σύνδεση με VDSL έως 50 και 100 Mbps, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα οπτικών ινών με ταχύτητες μεγαλύτερες από 100 Mbps. Η διαδικασία περαιτέρω αναβάθμισης των ταχυτήτων σύνδεσης των σχολικών μονάδων είναι διαρκής και αναμένονται κι άλλες βελτιώσεις, στο πλαίσιο του Σύζευξις ΙΙ.

Ελπίζουμε να ενταχθεί κάπως και το Fortnite στο νέο σχολικό πρόγραμμα. Από την άλλη, το SMS απειλεί με εξαφάνιση αυτές ακριβώς τις καταστάσεις:

Προτείνουμε να αποσυρθεί, προς τιμήν του παραπάνω άρχοντα.

Best of internet