Quantcast
THE STREAM

Θρόμβωση στα social media προκάλεσε η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό των 30ρηδων

Το προσπέρασμα της γενιάς του ΠΑΣΟΚ (ή κάτι τέτοιο) στη διαδικασία του εμβολιασμού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις


THE NEWSROOM · 22 Απριλίου 2021

Έντονο προβληματισμό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του ανοίγματος της νέας γραμμής εμβολιασμού, η οποία αφορά τους πολίτες από 30 ως 39 ετών. Μία κριτική που ασκείται έχει να κάνει με τις ιδιότητες του εμβολίου αυτές καθαυτές: Ακόμα κι αν ο αριθμός τους είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, έχουν υπάρξει σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Όπως δήλωσε η καθηγήτρια ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Έλινορ Ράιλι:

«Ενώ η αιτιώδης σχέση μεταξύ ορισμένων εμβολιασμών, διαταραχών αιμοπεταλίων και θρόμβων δεν έχει, μέχρι στιγμής, επιβεβαιωθεί, ο δείκτης υποψίας αυξάνεται, ότι αυτές οι σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθούν από το συστατικό αδενοϊού των εμβολίων AstraZeneca και J&J.»

Το άλλο παράπονο είναι κάπως πιο πολιτισμικό, θα έλεγε κανείς. Από τη γκρίνια των 40-49 ότι η κυβέρνηση, η κοινωνία και η ζωή η ίδια μάλλον τους μισεί, μέχρι την γκρίνια των 30-39 ότι αυτό τους κάνει να αισθάνονται γέροι, στα όρια της ευπαθούς ομάδας. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο εμβολιασμός των 40-49 (μάλλον) είναι κι αυτός στο πρόγραμμα, απλά κάτι τέτοιες λεπτομέρειες χαλάνε το κλίμα στο ιντερνετικό καφενείο.

Όπως καταλαβαίνετε, το πράγμα σχολιάζεται:

Manolis Karampinis

Manolis Karampinis

 

 

Best of internet