Quantcast
THE STREAM

Στέλιος Πέτσας: «Ίσως φάτε πέτσα στο χωριό σας φέτος, ιού θέλοντος και αν όλα πάνε καλά»

Την πασχαλινή του προφητεία για το 2021 κατέθεσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αναπλ. υπουργός Εσωτερικών


THE NEWSROOM · 14 Απριλίου 2021

Μία καθοριστική διαφορά ίσως να έχει το 2021 σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει το φετινό Πάσχα να μην σαν τα συνηθισμένα, αλλά να μην είναι και σαν το περσινό – κάτι σε not great, not terrible αλλά με αρνιά και αυγά, αν το θέλετε.

Εν προκειμένω, αυτό σημαίνει ότι αν τα πράγματα πάνε επιδημιολογικώς καλά, τότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, δηλαδή η Μεγάλη Έξοδος προς τα χωριά. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Είναι σαφές ότι η πρόθεσή μας είναι να έχουμε ένα Πάσχα πιο κανονικό από το περσινό, αλλά όχι όπως το προπέρσινο. O στόχος είναι να απελευθερωθούν και οι μετακινήσεις, ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες που θα επιτραπούν και πάλι. Ως προς το πότε θα γίνει αυτό όμως, δεν υπάρχει σαφής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από την απρόβλεπτη πορεία της πανδημίας.»

Μην αρχίσετε να φτιάχνετε βαλίτσες, βέβαια, διότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες:

«Κρατάμε ότι πέφτει ο δείκτης μεταδοτικότητας, αν πάμε όπως είμαστε αυτή την εβδομάδα, τότε είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι. Η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνει λόγω των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, αφού δυστυχώς υπάρχει χρονοκαθυστέρηση».

Είπε επίσης ότι δε γίνεται να μετακινούνται οι τουρίστες αλλά να μη μπορούν να το κάνουν οι γηγενείς. Ένα δίκιο το έχει, αν φυσικά συνυπολογίσει κανείς ότι η δική του κυβέρνηση έφερε τους τουρίστες και τους επέτρεψε να μετακινούνται. Έτσι παίζεται η σωστή μπαλίτσα με τα τετελεσμένα γεγονότα:

«Eπειδή πλησιάζει η 14η Μαΐου – ημέρα ανοίγματος του Τουρισμού- είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες πολίτες.»

Δείτε το βίντεο:

Best of internet