Quantcast
THE STREAM

Σε ηλικία μόλις 99 χρονών άφησε το καστ του αληθινού The Crown ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκηπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, εγκατέλειψε τον μάταιο αυτό κόσμο λίγο πριν κλείσει τα 100


THE NEWSROOM · 9 Απριλίου 2021

Δεν τα κατάφερε τελικά να συμπληρώσει τον ένα αιώνα ζωής ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. Ο πρίγκηπας Φίλιππος, πατέρας του Καρόλου και Δούκα του Εδιμβούργου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 99 ετών.

Όπως δήλωσε μέσω ανακοίνωσής του το παλάτι του Μπάκιγχαμ:

«Με μεγάλη της λύπη η Αυτού Μεγαλειότης η βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου.»

Ο πρίγκηπας Φίλιππος είχε στο βιογραφικό του αρκετά ρεκόρ, μεταξύ των οποίων ότι ήταν επί σχεδόν 70 χρόνια βασιλικός σύζυγος, καθώς η Ελισάβετ που παντρεύτηκε το 1947 έγινε βασίλισσα της Αγγλίας το 1952. Μέσα στο 2021, ο πρίγκηπας απασχόλησε τη δημοσιότητα με τις φωτογραφίες από τη στιγμή που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν:

(DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP)

Για τα αίτια θανάτου, θα υπάρξουν σίγουρα πολλά σενάρια:

Manolis Karampinis

Δυστυχώς, έχει χαθεί κάθε σεβασμός προς τον θεσμό της βασιλείας και οι άνθρωποι εκεί έξω άρχισαν τις εξυπνάδες:


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκηπας Φίλιππος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα, καθώς ανήκε σε εκείνο το κομμάτι του διεθνούς γαλαζοαίματου franchise που κάποτε έκανε κουμάντο στην Ελλάδα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να τουιτάρει γι’ αυτόν:

Άλλοι είναι λιγότερο ενθουσιώδεις, θα πούμε:

Εμείς πάντως κρατάμε μια δήλωση του γαλαζοαίματου ανδρός από το μακρινό 1988:

«Σε περίπτωση μετενσάρκωσης, θα ήθελα να επιστρέψω ως ένας θανατηφόρος ιός, για να συμβάλω στην επίλυση του υπερπληθυσμού.»

Δεδομένου ότι η σύζυγός του φορούσε κορώνα, σε αυτή τη δήλωση εμείς μόνο με ένα τεράστιο ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ μπορούμε να απαντήσουμε.

Best of internet