Quantcast
THE STREAM

Η Μόνικα παθαίνει Παπαφλέσσα (με Παπαμιχαήλ), βγάζει Manowar κομμάτι για το 1821

Η γνωστή τραγουδίστρια μας χάρισε κάτι που μπορεί όχι μόνο να ξαναδιώξει τους Τούρκους, αλλά και τους Έλληνες


THE NEWSROOM · 26 Μαρτίου 2021

Χτες, αγαπητές φίλες και φίλοι, δεν ήταν μόνο μέρα Ιστορίας. Ήταν και μέρα Τέχνης, φυσικά μεγαλοπρεπούς, ελληνόψυχης και πατριωτικής σαν την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Μια παρέλαση πιο αξιομνημόνευτη από ποτέ, όπου ακόμα και τα άλογα μπήκαν στο πετσί του ρόλου τους:

(EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)

(EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)

(EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)

(EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)

Η δε τέχνη που τίμησε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ήταν η μουσική, και είχε δύο πρωταγωνίστριες. Η μία ήταν η γνωστή μας ΜΟΝΙΚΑ, η οποία εμπνευσμένη από την επέτειο αποφάσισε να βγάλει το δικό της 1821-themed κομμάτι, το οποίο και ονόμασε «ΕΛΛΑΣ 21», για να μη μπερδευόμαστε.

Όπως είπε η ίδια:

«Σήμερα ξύπνησα νωρίς το πρωί για να δω τη παρέλαση μαζί με τη κορούλα μου. Πληθώρα συναισθημάτων ξεδιπλώνονται μέσα μου. Συγκινούμαι. Υπερηφάνεια, ηρωισμός, αυτοθυσία που ρέει στο αίμα των Ελλήνων. Γλυκιά μου Ελλάδα, να ξέρεις πως όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη κάθε μάχη που τα παιδιά σου δίνουν και κερδίζουν… Είσαι μια ευλογημένη χώρα κι εμείς όλοι τυχεροί που βρεθήκαμε στην αγκαλιά σου. “Με ένα τραγούδι πως να σε τιμήσω, με μία γιορτή δεν είναι αρκετό Την ίδια σημαία εγώ ανεμίζω, κι ευγνώμων ελεύθερος ζω!”

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορώ αληθινά να εκφραστώ… με ένα τραγούδι για την Ελλάδα μου Χρόνια Πολλά! Μόνικα»

Όσον αφορά το μουσικό του ύφος, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι συγκεντρώνει μία plethora επιρροών ελληνικότατων, όπως τη Νανά Μούσχουρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Κατή των Εξόριστων, τον William J. Tsamis των Warlord, τον Σταμάτη Σπανουδάκη, τον τύπο που έγραψε το opening του Dragonball, και κυρίως, την κυρία Ελισάβετ από τα Παρατράγουδα.

Έχει περισσότερη ενέργεια κι από την Κατερίνα Μουτσάτσου στο «I Am Hellene»:

Από την Γαβριέλλα στo «Xena, The Warrior Princess»:

Ακούστε και κρίνετε μόνοι σας:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έμπνευση παρουσιάζουν επίσης τα σχόλια του τραγουδιού στο YouTube:

Η άλλη αοιδός της ημέρας ήταν η σοπράνο που ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο κατά την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη, παρουσία του της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Εδώ το ενδιαφέρον δεν είναι ο γνωστός σε όλους εθνικός ύμνος, αλλά το πλούσιο βιογραφικό της «διεθνούς φήμης», όπως χαρακτηρίστηκε, Αναστασίας Ζαννή.

SOOC / Nikos Xalkiopoulos

Αυτό ήταν το βίντεο:

H κ. Ζαννή μας είχε πρωτοσυστηθεί στο Fame Story του 2005, τραγουδώντας ένα πασίγνωστο standard του συμφωνικού ρεπερτορίου, δηλαδή τους «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα:

Best of internet