Quantcast
THE STREAM

Με δύο ελληνικές σημαίες 5,5 στρέμματα συνολικά κοντράρονται Σαντορίνη και Γλυφάδα

Δεν είναι ακριβώς διαγωνισμός, αλλά κάπου υπάρχει μια σκέψη για το ποιος την έχει μεγαλύτερη


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2021

Δεν γνωρίζουμε αν τα παρακάτω γεγονότα έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα μιας άτυπης κόντρας, όμως η κατάσταση έχει ως εξής. Από τη μία, ο Δήμος Γλυφάδας πήγε και τοποθέτησε μια γιγάντια (με το συμπάθιο) ελληνική σημαία 4.000 τετραγωνικών μέτρων ψηλά πάνω στο βουνό, έτσι ώστε ακόμη και ο Dr. Manhattan στον πλανήτη Άρη να ξέρει ότι γιορτάζουμε 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης.

Υπάρχει και concept να φωτίζεται πάνω στο βουνό, κάτι σαν το σήμα του Μπάτμαν αλλά στο πιο εθνικοαπελευθερωτικό:

Όπως είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου:

«Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού.
4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ.
Για να είναι ορατή από παντού.
Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά.»


Η φαραωνική απάντηση σε αυτό το φαραωνικό πρότζεκτ έρχεται από την κοσμική Σαντορίνη. Μετά από πρωτοβουλία πολιτών του νησιού, δημιουργήθηκε μία επίσης τεράστια σημαία 1500 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα κυματίσει την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021. Όπως πιθανώς παρατηρήσατε, το εμβαδόν της είναι αρκετά μικρότερο από της αντίστοιχης στη Γλυφάδα, όμως υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά.

Η διαφορά είναι ότι σε αντίθεση με τη σημαία της Γλυφάδας, η αντίστοιχη της Σαντορίνης προορίζεται να κυματίσει. Πιο συγκεκριμένα, θα τη σηκώσει σε ύψος 50 μέτρων ένας ειδικός γερανός. Για να γίνει μάλιστα ακόμα πιο γκρανγκινιολική η φάση, εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα περάσουν από πάνω μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτή είναι η περίφημη σημαία:

Περιμένουμε τα Γιάννενα να πάρουν τη σκυτάλη και να απλώσουν μια τεράστια σημαία πάνω στη λίμνη, ή και κάτω από τη λίμνη, γιατί όχι.

 

Best of internet