Quantcast
THE STREAM

Ο Κουνελοκοτρώνης και η Κουνελάδα είναι τα σοκολατένια κουνέλια που λιγουρεύεται ο Άδωνις

Εκεί που η μαγεία του 1821 συναντά την ψυχολογία της σοκολάτας


THE NEWSROOM · 22 Μαρτίου 2021

Όταν μια Γιάννα Αγγελοπούλου κάνει την πατριωτικά influencer-ική αρχή, τότε όλη η αγορά κινείται, χωρίς να τη σκιάζει ούτε lockdown ούτε κορωνοϊός. Καθώς πλέον είμαστε στην τελική ευθεία για τα 200 χρόνια από το 1821, μία σειρά από εμπόρους και παραγωγούς αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να μας αποκαλύψει το ειδικό, επετειακό της προϊόν.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα κουνέλια που δημιούργησε, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος δημιούργησε δύο custom πατριωτικούς σοκολατένιους λαγούς, οι οποίοι ονομάζονται Κουνελοκολοκοτρώνης και Κουνελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται επιτυχημένα η γιορτή της 25ης Μαρτίου και η γιορτή του Πάσχα, αν και δεν έχει διευκρινιστεί πως θα δέσει ο μπακαλιάρος με το αρνί.

«Μετά την περσινή, επιτυχημένη και πρωτότυπη παρουσίαση του Κορωνολαγού, το δημιουργικό μας τμήμα για τη φετινή χρονιά, προτείνει τον Κουνελοκολοκοτρώνη και την Κουνελλάδα. Σε μια περίοδο που πολλές εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα δεν θα γίνουν λόγω της πανδημίας, αποφασίσαμε να βάλουμε τη δικιά μας γλυκιά υπογραφή στον εθνικό εορτασμό.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του γλυκού και φυσικά πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά στον εορτασμό της χώρας μας. Εξαιρετική ποιότητα σοκολάτας, ζαχαροπλαστική τέχνη και δημιουργική φαντασία είναι τα βασικά συστατικά που χαρακτηρίζουν το νέο μας δημιούργημα που ευελπιστούμε να στολίσει τα σπίτια των μικρών αλλά και των μεγάλων καταναλωτών.»

Δυστυχώς, με μια πρόχειρη έρευνα δεν βρήκαμε τον περίφημο κορωνολαγό. Ο Κουνελοκοτρώνης και η Κουνελλάδα όμως είναι αυτοί:

Αν ο Κουνελοκοτρώνης σας έχει αναστατώσει, δεν είστε οι μόνοι:


Τα εθνικά τσόκαρα όμως φαίνονται ακόμη πιο πατριωτικά κι από τα σοκολατένια κουνέλια, αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν:

Best of internet